Faimosul dirijor Georges Pretre a murit la vârsta de 92 de ani
5 January 2017
România şi Planul Juncker
5 January 2017

Din New York la București: HOMO AMERICANUS la Teatrul LUNI de la Green Hours

Din New York la București: HOMO AMERICANUS la Teatrul LUNI de la Green Hours 11, 18, 25 ianuarie 2017, ora 19:30

Un spectacol de teatru non-verbal – un perform(D)ance plin de emotie si energie, o producție a Companiei de Teatru “Two of Us”, in regia lui Paul Cimpoieru.
 

Un one man show, ”O radiografie a luptei pentru existenţă a unui imigrant român (universal) la New York şi o explorare a condiţiei actorului ajuns într-un oraş imens, în care alte mii ca el încearcă să supravieţuiască şi să se afirme.” – Ileana Andrei

Paul Cimpoeru despre Homo Americanus:
“Spectacolul, ca mai toate spectacolele făcute de mine, are o doză de adevăr ce vine din auto-biografie – de aici poate şi o empatie specială – dar are şi multă ficţiune. Când am ajuns în New York am trăit acolo ca unul de acolo, am muncit de toate (da, am trăit acea poveste cu chelner, dog sitter etc), am lucrat la Actors Studio, am intrat în 3 companiii de dans, am dat o multime de audiţii şi castinguri, am dansat la Metropolitan Opera în Final Season, în Bayadere, în Romeo şi Julieta. Şi, fiind cumva un suflet proaspăt, am absorbit multe senzaţii, imagini. Am cunoscut oamenii, dar am încercat să văd şi dincolo de ei. De aici poate şi mesajele un pic mai directe faţă de stilul de viaţă, credinţă, realitatea americană. Homo Americanus nu este doar pantomimă, nu este doar teatru non-verbal, nu este ‘deconstruct theater’, nu este doar dans. Eu spun, cui mă întreabă, că ceea ce fac eu este un ‘montage d’emotions’, un fel de ‘poetry in motion’, de ’emotions in motion’.”

“Homo Americanus” face parte din programul de studio pe care Paul Cimpoieru l-a urmat în 2015 la celebra școală de actorie americană Actor’s Studio, din New York.

Teatrul LUNI de la Green Hours 11, 18, 25 ianuarie 2017, ora 19:30