Apă pe Marte? 
1 August 2018
Regulamentul Privind Protecția Datelor Personale al Uniunii Europene
3 August 2018

Dincolo de granițe. Diaspora: Invitat medicul Gheorghe M. Constantinescu

Invitat medicul Gheorghe M. Constantinescu, profesor emerit de anatomie veterinară cu aplicaţii clinice la Universitatea Misssourri din orașul Columbia (https://biomed.missouri.edu/ gheorghe-m-constantinescu-dvm- phd-dr-h-c/), autorul cărții ”O  VIAȚĂ PE DOUA CONTINENTE (Slujind Anatomia pe cinci continente) Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia”, apărută la Editura Vergiliu.

Gheorghe Constantinescu este membru al Asociației ilustratorilor medicali din SUA şi cel care a introdus termenul de anatomie clinică în medicina veterinară.

Este, de asemenea, unul dintre fondatorii Asociaţiei Europene a Anatomiştilor Veterinari, înfiinţată în anul 1961 şi Doctor Honoris Causa al Universităţilor din Timişoara, Bucureşti şi Constanţa. .

Este autor a 16 cărti publicate în SUA, printre care: Ghid clinic de disecție pentru animalele mariAnatomie a animalelor miciAtlas de anatomia animalelor de laborator, cu planșe în acuarelă realizate chiar de el.

 Ultima carte semnată Gheorghe Constantinescu este “O  VIAȚĂ PE DOUA CONTINENTE (Slujind Anatomia pe cinci continente)”, a cărei a doua ediţii, revizuită şi adăugită, a apărut zilele acestea la Editura Vergiliu din Bucureşti.

În seara aceasta, medicul Gheorghe M. Constantinescu este invitatul unei noi ediţii a emisiunii Diaspora. Dincolo de graniţe, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi video on line pe www.radioromaniacultural.ro , între 21.10 – 22.00. (redifuzare din 19 octombrie 2017)

sursa foto: Cartea “O VIAŢĂ PE DOUĂ CONTINENTE”, cu acceptul autorului

Redactor Corina Negrea