„On Body and Soul”, câștigătorul Ursului de Aur 2017, în cinematografele din România
26 April 2017
S-a deschis sesiunea de înscrieri pentru a XVIII-a ediție a Ingenious Drama Festival
26 April 2017

‘Directorul de Teatru’, în acest weekend la Opera Comică pentru Copii

Pe 28 aprilie, Opera Comică pentru Copii (OCC) îi premiază pe realizatorii care au pus în scenă cele mai frumoase spectacole pentru copii pe parcursul ultimilor trei ani, în cele trei săli ale instituției. La Gala OCC vor fi distinși cu premii regizorul Cristian Mihăilescu, compozitorul Marius țeicu, regizoarea Antoaneta Cojocaru, violoncelistul Anton Niculescu, regizoarea Gabriela Dumitru, scenografa Bogdana Pascal și coregrafii Corina Dumitrescu, Mihai Babușka, Jaqueline Bratu și Cătălin Caracaș.

Evenimentul are loc în Sala Mare, cu începere la ora 19:00, iar biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Totodată, Gala OCC va cuprinde momente artistice din cele mai îndrăgite producții ale ultimelor trei stagiuni ale Operei Comice pentru Copii. Astfel, publicul va avea ocazia să-i aplaude pe protagoniștii din operele Hansel și Gretel’, ‘Flautul Fermecat’, ‘Răpirea din Serai’ și ‘Don Pasquale’ și din baletele ‘Fetița cu Chibrituri’, ‘Jack și Vrejul de Fasole’ și ‘Spărgătorul de Nuci’, alături de Orchestra Operei Comice pentru Copii, dirijată de Gheorghe Iliuță.

A doua zi după Gală, pe 29 aprilie, de la ora 10:00, copiii și părinții sunt așteptați la o nouă premieră a Operei Comice pentru Copii, în Salonul Mozart: opera ‘Directorul de Teatru’, de W.A. Mozart, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul original este destul scurt, însă regizorul român a venit cu o serie de completări ingenioase, care vor prelungi bucuria spectatorilor.

Personajul central este un impresar, ‘Der Schauspieldirektor’, care, asistat de Buffo — cântărețul comic, organizează audiții pentru alcătuirea unei trupe de operă. Regizorul Cristian Mihăilescu introduce în acest casting plin de bătăi de cap și personaje extrem de cunoscute din alte opere celebre ale lui Mozart. Astfel, avem ocazia să-i ascultăm la audiții pe Susanna și Marcellina din ‘Nunta lui Figaro’, pe Monostatos, Papageno și Papagena din ‘Flautul Fermecat’, dar și pe Pedrillo din ‘Răpirea din Serai’.

Până la finalul acestei stagiuni, Opera Comică pentru Copii pregătește alte spectacole în premieră: ‘Concert-lecție de Harpă’, ‘Concert-lecție de Pian’, ‘Salonul de Musical’, ‘Concert-lecție de Vioară și Pian’, (la Salonul Mozart) și ‘Harap Alb’ (la Sala UnderGrant).