Fascinația pentru frică, unul dintre motivele pentru care suntem atrași de filmele horror
13 October 2020
Gemma Habibi – Un performance austriac despre furie şi identitate la Teatrul German de Stat din Timişoara
13 October 2020

DON’T TAKE THEM FOR GRANTED – Cristian Movilă, fotograf: „Am văzut oameni care joacă un rol atât de important că devin invizibiliˮ

 „Fiecare comunitate este formată din oameni. Pe unii îi știm bine. Pe alții nu-i vom cunoaște niciodată. În unii dintre ei avem încredere. Îi iubim. Îi apreciem. De alții ne îndoim, îi ignorăm sau nici măcar nu-i băgăm în seamă. Unii se remarcă în momente dificile, alții nu ies niciodată în evidență. Unii fac lucruri la care alții nici nu visează. Alții joacă un rol atât de important că devin invizibili. Oameni. Nu utilaje. Nu roboți. Nu acte de identitate. Indiferent de culoare, de numere. Oameni cu frică de lege, în pericol, imperfecți, incompleți”, acesta este o parte din mesajul transmis prin intermediul proiectului „Don’t Take Them for Grantedˮ, documentarul-manifest dedicat personalului medical, cu imagini și texte realizate de artiștii Cristian Movilă și Capucine Gros. Actorul Benedict Cumberbatch a dat glas acestei poveşti, care prezinta imagini din secțiile ATI, realizate în primele luni de la izbucnirea crizei COVID-19 în țara noastră.

Andra Petrariu, realizatoarea emisiunii Orașul vorbește, l-a întrebat pe fotograful Cristian Movilă cum este sa petreci 70 de ore în sălile de la ATI, pe holuri, printre medici, asistente și pacienți.

Instalația de mari dimensiuni „Don’t Take Them for Grantedˮ va fi deschisă publicului până în 23 octombrie, în Piața George Enescu din București.