L’Om GiGi – marele artist Gigi Căciuleanu, aniversat de Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, la împlinirea a 70 de ani
5 May 2017
Seară extraordinară de operă la Teatrul de Artă București
5 May 2017

Dorina Lazăr: „Clădirea Teatrului Odeon este monument istoric, n-ai voie să intervii asupra lui“

Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, imobilul situat pe Calea Giulești, nr. 16, se transmite integral din administrația Teatrului Odeon în administrarea Operei Comice pentru Copii, ambele instituții de cultură aflate în subordinea Primăriei București.

Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, a explicat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că activitatea instituției culturale pe care o conduce va fi paralizată, în momentul în care va preda spațiile respective Operei Comice pentru Copii, întrucât Teatrul Odeon nu poate funcționa fără ateliere.

În spațiile din imobil funcționează în prezent atelierele de mecanică, tâmplărie, croitorie, tapițerie, pictură, magazin de materiale, garajul și sunt depozitate o mare parte din decoruri și sute de costume.

Teatrul Odeon e obligat să elibereze acele spații în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoarea a Hotărârii, ceea ce este imposibil, spune Dorina Lazăr, care consideră că e nevoie de o perioadă de cel puțin un an pentru eliberarea locului.

Teatrul Odeon dispune, în prezent, de două săli de spectacol. Întrebată dacă s-ar putea renunța la o sală de spectacol, pentru a fi folosită pentru depozitarea decorurilor și a costumelor, Dorina Lazăr a precizat că acest lucru este imposibil.

„E o sală de spectacole ultra-performantă, pe care noi am amenajat-o acum șapte ani și am pus-o în folosință (Sala Studio). Ea a stat goală 50 de ani, fără să se joace. Plus că e o încăpere, un subsol, nu poți să o împarți. Clădirea Teatrului Odeon este monument istoric, n-ai voie să intervii asupra lui“, a spus Dorina Lazăr.

Mai multe detalii despre acest subiect într-un interviu cu directoarea Teatrului Odeon, realizat de Dorina Călin: