Lear, o versiune scenică surprinzătoare a piesei shakespeariene, în premieră la Teatrul EXCELSIOR
22 November 2017
TEODORA MAREȘ și ADRIAN PĂDURARU – după 32 de ani, într-o altă poveste de dragoste – la Teatrul Național Radiofonic
22 November 2017

Două comedii și un recital multimedia în weekend la Teatrul de Stat Constanța

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 19.00, maestrul Emil Boroghină revine pe scena Teatrului de Stat Constanța, cu spectacolul ‘Ovidiu. Tristele și Ponticele’, realizat în coproducție cu Teatrul Național ‘Marin Sorescu’ din Craiova. Conceptul de spectacol este cel de performance multimedia.

Inițiat de actorul Emil Boroghină, acest recital modern face onoare repertoriului Teatrului de Stat Constanța și reprezintă, totodată, un act de înaltă cultură națională. Prin punerea în scenă, cu mijloace moderne, a operei poetului Ovidiu, ne propunem racordarea la valorile culturii universale. Ovidiu este al lumii, este însă și al nostru, îndeosebi prin Tristele și Ponticele, iar trecerea a 2000 de ani de la moartea lui pe țărmurile Tomisului îi reconfirmă valoarea.

Recitalul este încadrat de două comedii, una dintre ele fiind programată vineri, 24 noiembrie, de la ora 19.00, piesa ‘Gaițele’, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, pentru care biletele s-au epuizat cu o săptămână înainte de reprezentație.

Personajele celebrei piese a lui Kirițescu vor fi interpretate de Dana Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Lana Moscaliuc, Laura Iordan Adrian, Mirela Pană, Cristina Oprean, Liliana Bărăscu, Maria Lupu, Andu Axente, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață. Scenografia îi aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar coregrafia este semnată de Raimonda Potlog.

Duminică, 26 noiembrie, la ora 19.00, puteți vedea spectacolul ‘Să ne răzbunăm, iubito!’, o comedie spumoasă, după un text al lui Georges Feydeau, cu răsturnări de situație care surprind în mod plăcut publicul.

În rolurile principale poate fi aplaudat cuplul Maria Lupu — Mihai Sorin Vasilescu alături de care vor urca pe scenă Remus Archip, Dan Cojocaru, Laura Iordan Adrian, Liliana Bărăscu, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu și Cosmin Mihale. Regia artistică este semnată Felicia Dalu, iar scenografia , Mihai Pastramagiu.

Vă așteptăm cu drag la spectacole și vă mulțumim pentru că ne sunteți aproape în demersul nostru cultural!