Dezbatere online la Teatrul de Comedie – Provocările la care sunt supuse artele spectacolului
6 October 2020
Actorii români Axel Moustache și Melania Crișan cuceresc inimile cu comedia romantică “Titus & Mirabella”
6 October 2020

Două spectacole-document: Teatrul Național Radiofonic marchează Centenarul Sfântului Ioan Paul al II-lea

Astăzi, între orele 19.00 și 21.00, veți putea asculta la Radio România Cultural un spectacol-document, în premieră absolută, dedicat Centenarului Papei și Sfântului Ioan Paul al II-lea. Titlul spectacolului, regizat de Maria Agnesa Pușcașu, după un scenariul scris de Raisa Radu, este KAROL JÓZEF WOJTYLA – Din Wadowice spre Vatican.

Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la naşterea lui Karol Jόzef Wojtyla, devenit Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1978, pe 16 octombrie. Acesta a murit în 2005 și a fost declarat sfânt de Papa Francisc, în anul 2014, fiind comemorat anual în calendarul bisericesc pe 22 octombrie – zi in care va putea fi ascultat un al doilea spectacol, intitulat PAPA IOAN PAUL al II-lea – Domnul e mântuirea mea, de cine mă voi teme?.De data aceasta, piesa va avea parte de audiție cu public, la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

Prin realizarea celor două spectacole, Teatrul Național Radiofonic aduce un omagiu acestei personalități unice care și-a dedicat întreaga viață transformării lumii, păcii și înțelegerii între oameni.

Andra Petrariu a aflat mai multe despre cele două spectacole-document de la cea care semnează scenariul celor două spectacole, Raisa Radu.