Ambasadorului Regatului Unit pe lângă UE, Ivan Rogers, a demisionat
5 January 2017
Ion și Ioana merg gratuit la HAPPYCINEMA pe 7 ianuarie
5 January 2017

Ediția a V-a a Concursului județean de recitări ‘Ca un luceafăr am trecut prin lume’

Casa de Cultură ‘Ion Luca Caragiale’ a Municipiului Ploiești va marca și în 2017, ca în fiecare an, ziua poetului Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale Române.

Duminică, 15 ianuarie 2017, la Muzeul Județean de Artă ‘Ion Ionescu-Quintus’ va avea loc cea de-a V-a ediție a Concursului județean de recitări ‘Ca un luceafăr am trecut prin lume’. Competiția este destinată liceenilor prahoveni, care trebuie să pregătească un text reprezentativ din creația eminesciană.. În cadrul evenimentului vor susține prelegeri despre opera poetului național și despre Ziua Culturii Române prof. Mădălina Paula Ștefan și prof. Iulia Dragomir, care vor coordona și un scurt moment poetic pregătit de elevi ai Colegiului Economic ‘Virgil Madgearu’ Ploiești.

Înscrierile la concurs se pot face până pe 8 ianuarie 2017 printr-o cerere trimisă la sediul instituției din Ploiești, strada Eroilor nr. 1A, sau la adresa de e-mail gelunionescu@yahoo.com. În cazul în care cererile participare vor fi numeroase, preselecția lor se va desfășura pe 10 ianuarie 2017.

Casa de Cultură ‘Ion Luca Caragiale’ a Municipiului Ploiești continuă și proiectul educațional ‘Aproape de Eminescu’, care se va desfășura, simultan, în școlile din județ sau din țară. Se adresează în special elevilor, profesorilor de limba și literatura română și profesorilor de învățământ primar care doresc să marcheze astfel împlinirea a 167 de ani de la nașterea poetului național.

În data de 16 ianuarie 2017, în intervalul orar 9.00-12.00 (pentru cei ce învață dimineața), respectiv 14.00-17.00 (pentru elevii care învață după-amiaza) vor fi alocate 15 minute unor activități precum lecturarea a diverse tipuri de texte din opera eminesciană, recitarea unor poezii sau a unor fragmente din creația poetului român de geniu, studii de caz, dezbateri pe marginea operei lui Mihai Eminescu, organizarea și prezentarea de expoziții de desen și/sau pictură inspirate din opera eminesciană, la nivelul clasei de elevi, anului de studiu. În 2017 proiectul devine internațional, anunțându-și participarea atât unități de învățământ din țară, cât și de peste hotare.