APOSTOLUL BOLOGA va fi difuzat în premieră la TVR
28 November 2018
Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit
28 November 2018

ELIZA VISEAZĂ – în premieră, la Teatrul Ion Creangă

2 decembrie, orele 11:00 și 18:00 și
9 decembrie, ora 11:00 – Sala Rapsodia
(Str. Lipscani nr. 53)

Primele zile ale lunii decembrie aduc un nou motiv de bucurie pentru cei mai tineri spectatori din Capitală, care sunt invitați să descopere o poveste originală despre emoții, imaginație și curaj. Spectacolul „Eliza visează”, dedicat copiilor peste 5 ani, poate fi vizionat duminică, 2 decembrie, orele 11:00 și 18:00 – premiera oficială – și duminică, 9 decembrie, ora 11:00, la Sala Rapsodia.

Pus în scenă de Florin Fieroiu (regie și coregrafie), alături de Corina Grămoșteanu (scenografie) și Vlaicu Golcea (muzică și sound design), după un scenariu original de Mihaela Michailov,spectacolul brodează cu delicatețe granița dintre vis și realitate, punând pe înțelesul copiilor o serie de întrebări care nu și-au găsit răspunsuri clare nici în lumea adulților.

Ce sunt visele? Aventuri în amintirile de peste zi? Spațiul unde retrăim momente dragi? Timpul în care creăm povești noi? Toate aceste întrebări și nenumărate îndoieli pândesc la fiecare pas al micuței Eliza, care pornește în explorarea marii enigme a somnului plin de vise.

Însă când lumina se stinge, iar joaca se amână pe mâine, Eliza nu este singură. În vis, alături de ea, există tot soiul de năstrușnicii: cercei cu fistic și pajiști cu alune, spiriduși-Visorogi care modelează însăși textura viselor și un maestru vrăjitor care deține cheile imaginației. Dar în vis sunt prezenți și Mama și Tata, care aduc ordine în lumea răsturnată cu susul în jos, alungând umbrele care foșnesc și troznesc, mârâie și hârâie în colțurile întunecate ale somnului cel mai adânc.

Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro și myticket.ro, sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, care va fi deschisă la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr.53) cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.