Azi la Radio România Cultural: Arte frumoase
1 July 2017
JazzTM 2017 a debutat cu un concert extraordinar susținut de Chick Corea Electric Band
1 July 2017

Emoții, bucurie și acorduri magice de jazz în prima seară a festivalului Jazz™ 2017

Încă din prima zi a festivalului JazzTM 2017, artiștii au avut parte de un public numeros la scena din Piața Victoriei. Mii de oameni au fost prezenți în seara de debut a celei de a 5-a ediții a festivalului.

Noul proiect al vocalistei Ana-Cristina Leonete, Reveries, a dat startul concertelor din cadrul JazzTM 2017. Alături de Albert Tajti (pian), Tavi Scurtu (percuție), Alex Munte (saxofon), Marina Alexandra Arsente (voce) și Michael Acker (bass), artista a deschis apetitul publicului pentru muzică bună. ”Suntem foarte onorați că ne aflăm încă o dată pe scena JazzTM. Festivalul este unul dintre cele care ne-a ajuns la suflet.”, a transmis Ana-Cristina Leonte, încâ de la începutul concertului.

Începând cu ora 21:00, pe scenă au urcat membrii uneia dintre cele mai așteptate trupe din această ediție, Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci și Dave Weckl. ”Suntem pentru prima dată în Timișoara. Atmosfera de aici este cu adevărat specială. Am avut la dispoziție o zi în care ne-am plimbat prin Piața Victoriei și zonele din împrejurimi, ne-a plăcut foarte mult”, a transmis Chick Corea. Primiți cu ovații și aplauze, artiștii de nivel mondial, reuniți pentru un turneu european, au interpretat piese deja cunoscute, dar și unele noi, asezonate cu foarte multă improvizație, spre deliciul pasionaților de jazz.

Entuziasmați de magia muzicii, atât o parte dintre artiștii invitați la JazzTM, cât și cei prezenți la concert, au ales să participe la jam sessions, în Club D’arc, unde JazzyBIT au dat tonul improvizației, dar și în Aethernative Cafe, unde The Best Bad Trip au fost deliciul sutelor de oameni prezenți, cu aceeași formulă, aducând un mix de stiluri muzicale, de la experimental, la jazz și rock.

Foto oficial: Flavius Neamciuc; Sebastian Tătaru; Silviu Filip; Petru Cojocaru; Ciprian Hord | JAZZ™ 2017

 

Organizator: Primăria Municipiului Timișoara

Banca oficială: Raiffeisen Bank

Partener principal: Profi România

Sponsor: Continental Anvelope Timișoara

Mașina oficială: Mercedes Benz prin Casa Auto Timișoara

Programul JazzTM 2017, pentru următoarele zile:

Piața Victoriei

Sâmbătă, 1 iulie

20:00 Paolo Profeti European Collective

22:30 Miles Mosley x West Coast Get Down

Duminică, 2 iulie

20:00 SUBJazz

21:00 Bill Laurance

22:30 Monty Alexander Harlem Kingston Express

Programul Parcul Civic

Sâmbătă 1 iulie

16:00 Civic – Armies Live!

17:00 Civic – The Best Bad Trip

18:30 Civic – The Egocentrics

Duminică, 2 iulie

16:00 Civic – Paperjam

17:00 Civic – BAB

18:30 Civic – Thomas de Pourquery & Supersonic

Program Parcul Castelului

Sâmbătă 1 iulie

16:00 Castel – Ana Dubyk Quartet

17:00 Castel – Toth Bagi Csaba Balkan Union

18:30 Castel – China Moses

 

Duminică,  2 iulie

16:00 Castel – Amalia Gaiță

17:00 Castel – A-C Leonte Reveries

18:30 Castel – Teo Milea

Program Nocturnal Jams

Vineri, 30 iunie

22:30 – Aethernativ

22:30 – D’arc

Sâmbătă, 1 iulie

00:00 Manufaktura

00:00 AMBASADA

Generale: JAZZ™ se va desfăşura la Timişoara, în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017. Cea de-a cincea ediție a festivalului va avea trei scene în aer liber: în Piața Victoriei, în Parcul Castelului și în Parcul Civic și alte patru spații speciale pentru jam sessions: AMBASADA, Manufactura, D`arc și Aethernativ. Accesul la JAZZ™ este gratuit. La cele 4 ediții de până acum, JAZZ™ a adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood, o parte dintre aceştia în premieră în România.

Mai multe detalii despre festival pe: www.JazzTM.ro | www.facebook.com/JAZZtmOfficial | www.instagram.com/JazzTM_official