Un update în lista de documentare online: 3 noi titluri de văzut pe #docuartPlay
23 March 2020
AUDIO Cum și unde se fabrică Oscarurile?
25 March 2020

Ești adolescent și #staiacasa? (În)scrie-ți piesa la NEW DRAMA și ea poate deveni spectacol!

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! A mai rămas doar o săptămână în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Termenul limită pentru aplicații: 30 martie 2020

Ce trebuie să faci?

Scrie o piesă într-un act şi trimite-o pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro împreună cu o scrisoare prin care să îţi motivezi participarea la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor vor fi transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020 – 2021.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020 – 2021.

ETAPELE DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI NEW DRAMA:

a. Înscrierea textelor în concurs (deadline: 30 martie a.c.),jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie a.c.).

b. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (29 – 31 mai a.c.).

c. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu participarea unor regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (3 octombrie a. c.).

d. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2020-2021.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile, se găsesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, NEW DRAMA – ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție – se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.