Storymania – România, pe harta mondială a spațiului cosmic
8 October 2017
Curajosul ţel al Dubaiului
9 October 2017

EV 2017 – Electric Vehicles a 12-a ediție dedicată mobilității electrice

Circa 2000 de automobile electrice și hibride circulă acum pe șoselele României, și doar puțin peste 150 de stații de reîncărcare a acumulatorilor există distribuite în marile orașe. Se poate traversa țara cu un automobil echipat doar cu motor electric? Da, e posibil, de la Arad la Constanța, pe această rută se află stații de încărcare suficient de dese pentru a asigura un drum fără ”pană de combustibil”, dar dacă vă grăbiți e mai bine să luați avionul.
Conferința internațională pentru Vehicule Electrice A avut loc în zilele de 5-6 octombrie la sediul ICPE. Încă de la prima ediție, care s-a desfășurat în anul 2001, Conferința Internațională pentru Vehicule Electrice, s-a adresat audienței cu cele mai noi informații și tehnologii ale momentului. Cele 2 zile de conferințe, prelegeri și prezentări ale celor mai noi cercetări în domeniu, au fost însoțite de o expoziție de mașini electrice și hibride, bărci cu motor electric, biciclete electrice, gadget-uri, software, infrastructură de car-sharing, piese de schimb. Aici s-au întâlnit specialiști internaționali în domeniul automobilelor și motoareor electrice dar și entuziaști care vizează și visează o lume fără poluare.
Interviu cu Virgil Racicovschi, director general ICPE și Nicolae Mocioi secratar general al Asociației pentru Promovarea Vehiculelor Electrice din România (AVER).
Realizator: Mihaela Ghiță