Caravana UAIC
26 May 2021
„Alege învățământul agricol!” și ai o meserie 100% sigură, încă de la 18 ani!
27 May 2021

Experienţe de învăţare şi voluntariat: Alexandra Diana Gheorghică

 

 

EuroPeers este o reţea internaţională formată din tineri care-au participat și-au acumulat experiențe valoroase în programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. Oficial, reţeaua se înfiinţează în România, pe 28 mai, deşi ea funcţionează de mai multă vreme. Membrii EuroPeers organizează evenimente prin care le povestesc altor tineri, experienţele lor de învăţare.

Alexandra Diana Gheorghică este studentă în comunicare şi relaţii publice la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi membră a reţelei Europeers. Deşi nu a finalizat încă studiile universitare, ea se poate mândri cu o intensă activitate: a fost selectată să participe în perioada mai 2021 – noiembrie 2022, în programul educaţional Community Engagement Exchange, un program al Biroului pentru Educație și Cultură (ECA) al Departamentului de Stat al Statelor Unite, program sprijinit în implementare de IREX; a gestionat campanii on line şi a coordonat voluntari în proiecte locale şi regionale, în cadrul unor asociaţii care lucrează cu tinerii; deţine o diplomă de lucrător de tineret acordată în 2020 de Fundația Giovanni Bosco.

În aceste zile, Alexandra Diana Gheorghică începe propriul program de promovare Erasmus+ despre care i-a vorbit Mirelei Nicolae la emisiunea Ştiinţa 360.