Festival de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou – „Dimitrie Gusti”
15 December 2016
Teatru 200 – marea sărbătoare a Teatrului Naţional Iaşi
15 December 2016

Expozitie de fotografie: “Cucuta in ureche”

Vernisajul expoziției de fotografie “Cucuta in ureche”, un proiect semnat Sabina Suru, va avea loc vineri, 16 Decembrie, ora 19:00. Expoziția având ca punct central cucuta (Conium maculatum), o planta cumva misterioasă, poate fi vazută între 16 Decembrie si 4 Ianuarie in exclusivitate la The Room by seabam.

În trivialul dicționar floral, acest buchețel de inflorescențe mici, delicate, albe, semnifică “voi muri pentru tine/din cauza ta”. Cât timp este vie și cu rădăcina în pământ, dezvoltă o otravă puternică (la urmă urmei, aceasta este considerată a fi fost planta care a împlinit condamnarea lui Socrate), pentru că după ce moare și lasă în urmă pământul, uscându-se, să devină un leac miraculos pentru multe afecțiuni.

Există un loc, la capătul orașului, unde cândva era o fabrică în picioare. Acum, mai sunt doar rămășițe ici-colo, într-o mare de flori și plante strecurate prin orice crăpătura în ciment. Cucuta domnește peste întrega zonă. Un om s-ar putea pierde aici. S-ar putea ascunde, ca un copil, de un Celălalt matur și ar fi acompaniat doar de pietre, un Celălalt vestigial și totul ar fi acoperit de calmul albului acestor flori.

The Room se află pe Într. M Eminescu, la numărul 5.