Idei în nocturnă. Pagini de Istori – Despre Domnul Tudor la două secole de la asasinarea sa. Invitat, prof. univ. dr. Georgeta Filitti
25 May 2021
PORTRET: 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu
27 May 2021

Expoziție-eveniment „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”

Pornind de la diversitatea colecțiilor Muzeului Municipiului București și ale Direcţiei de Cultură Olteniţa (Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița) în privința patrimoniului preistoric, MMB deschide această expoziție monografică dedicată uneia dintre cele mai importante culturi neolitice din România. Și spațiul românesc a fost locuit de civilizații vechi și aproape misterioase. Una dintre acestea este mai veche cu aproape o mie de ani decât dinastiile predinastice egiptene. Expoziția-eveniment va aborda o serie de registre tematice, precum contextul general al neoliticului și eneoliticului în sud-estul României, locuirea, hrana, ceramica și primele obiecte metalice, relația cu alte populații, de la imagine la imaginar etc.
Muzeul Municipiului București (MMB) invită publicul să descopere expoziția-eveniment „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”, care este fi deschisă la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu nr. 2).
interviu de Madalina Corina Diaconu
foto MMB