Final în forţă la Festivalul Naţional de Teatru
30 October 2016
„INIMI CICATRIZATE” din 3 noiembrie în librării și din 18 noiembrie în cinematografe
31 October 2016

Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitănescu

Teatrul de Comedie și Primăria Municipiului București prezintă, între 1 și 5 noiembrie, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitănescu.

„Ce mare bucurie pentru mine, ce realizare profesională ca Festivalul de Dramaturgie să-mi poarte numele: Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu. Între 1 și 5 noiembrie mi se joacă cele cinci piese scrise, regizate de mine, în care și joc, comediile: „Cinci femei de tranziție”, „Încă-i bine”, „Viață de cimitir”, „Triunghiul femeilor”, „Interesul poartă fesul”. Secretul succesului pieselor mele? Sunt simple și adevărate, relațiile personajelor sunt ca un nod gordian pe care spectactorii sunt invitați să-l desfacă și nu le va fi greu pentru că în piesele mele vorbesc despre ei, despre iubire, gelozie, trădare, credință, onoare, demnitate.

Vă aștept cu nerăbdare la spectacolele mele și vă mulțumesc pentru că dumneavoastră, spectatorii, m-ați validat ca dramaturg.” – Rodica Popescu Bitănescu

Cu o cariera greu de egalat, de peste o jumatate de veac, actrita Rodica Popescu Bitanescu este o legenda a teatrului si filmului romanesc. Incepand din 2000, maestra Rodica Popescu Bitanescu îşi regizează propriile comedii: “Cinci femei de tranziţie”, “Încă-i bine”, “Viaţa de cimitir”, „Triunghiul femeilor”, „Interesul poartă fesul”, toate jucate cu mare succes la public pe scenele din tara si din strainatate. Ca dramaturg, Rodica Popescu Bitanescu este apreciata atat de public cat si de critica, fiind considerata un reprezentant de seama al dramaturgiei contemporane. De altfel, Rodica Popescu Bitanescu este cel mai jucat dramaturg contemporan si cu piesele cele mai longevive.
Rodica Popescu Bitanescu intruchipeaza spiritul, nobletea, energia si umorul. De peste 50 de ani, publicul o adora si ii savureaza aparitiile atat de pe scena, cat si de pe marele sau micul ecran. Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu este ocazia de a regasi sau descoperi o mare stea a teatrului romanesc in tripla ipostaza de actrita, regizor si dramaturg. Spectacolele au loc la Creart – Sala Teatrelli, intre 1 si 5 noiembrie.

Marti, 1 noiembrie, ora 20.00 – „Cinci femei de tranziție”
Miercuri, 2 noiembrie, ora 19.00 – „Încă-i bine”
Joi, 3 noiembrie, ora 19.00 – „Viață de cimitir”
Vineri, 4 noiembrie, ora 19.00 – „Triunghiul femeilor”
Sambata, 5 noiembrie, ora 19.00 – „Interesul poartă fesul”

Biletele se gasesc la Sala Teatrelli – Creart din Piata Alexandru Lahovari nr. 7.