57 de producţii de teatru radiofonic și ars acustica din 23 de ţări, la Festivalul Grand Prix Nova
5 June 2018
Începe FITS 2018
5 June 2018

Festivalul de foarte scurt metraj, TRES COURT, la Cluj

În 2018, a 20a ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL TRÈS COURT (a 12a ediție în România) are loc din 1 în 10 iunie în aproape 80 de orașe din peste 20 de țări. Din Franța în Noua Caledonie, din Panama în Egipt, din Istanbul în Amsterdam, spectatorii din întreaga lume au plăcerea de a descoperi peste o sută de filme repartizate într-o competiție internațională, o selecție tematică pentru copii și o selecție de filme feminine și feministe. Rezultă o uluitoare diversitate a publicului, care se acordă cu eclectismului filmelor prezentate.

Acest caracter internațional merge mână în mână cu o puternică prezență locală. În România, festivalul coordonat de Institutul Francez din Cluj ajunge în 17 orașe și comunități rurale : Arad, București, Buzău, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Colinele Transilvaniei, Dealurile Târnavelor, Huedin, Iași, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitești, Râșnov, Sîngeorz-Băi, Timișoara

În plus față de filmele internaționale, în România festivalul include și o competiție de filme foarte scurte românești : 15 filme de maxim 4 minute care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange și de Organizația internațională a francofoniei. Tematicile competiției românești 2018 sunt strâns legate de actualitatea socio-politică în care trăim, așa că veți regăsi subiecte precum familia, tehnologia, tradițiile și în mod special anul acesta tema corupției – în urma unui parteneriat pe care Institutul francez l-a realizat cu asociația Inițiativa România și festivalul lor anticorupție intitulat Once upon a time in Romania.

Ficțiune sau animație? Documentar sau clip? Thriller sau povești pentru copii? Regizor confirmat sau cineaste amator? Filme locale sau producții internaționale?

Cu Tres Court, nu mai e nevoie să alegeți: toate genurile sunt prezente în festival!

Toți cinefilii vor avea perle de descoperit din multitudinea de filme care le sunt propuse: diversitatea de genuri și tematici, diversitate de limbi și de perspective, de colțuri ale lumii…

O singură indicație: lăsați-vă surprinși!

Programul proiecțiilor la Cluj-Napoca

9-10 iunie,  Cinema Victoria (Bd. Eroilor nr. 51)

9 iunie

15h00 Selecţia familială 

17h00 Competiţia românească

18h30 Selecţia Paroles de Femmes

20h00 Competiţia internaţională 1

21h30 Competiţia internaţională 2

10 iunie

15h00 Selecţia familială

17h00 Selecţia Paroles de Femmes

18h30 Competiţia românească

20h00 Competiţia internaţională 1

21h30 Competiţia internaţională 2

Tarif : 13 lei preț întreg, 10 lei preț redus pentru elevi, studenți și seniori

Abonament 4 intrări la 40 de lei 

Mai multe detalii pe www.trescourt.com