Astra Film Festival 2016: cinema la superlativ în Sibiu!
17 October 2016
Festivalul Internațional de Teatru Interferenţe 2016!
18 October 2016

FESTIVALUL DE TEATRU TOMA CARAGIU Ediția a VI-a, 1 – 6 noiembrie 2016

În perioada 1 — 6 noiembrie 2016, Primăria Municipiului Ploiești, Teatrul ‘Toma Caragiu’ și Asociația Kontrapunct 1/4 organizează la Ploiești cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Teatru ‘Toma Caragiu’.

În acest an, selecția festivalului a fost realizată de jurnalista și traducătoarea Raluca Rădulescu (realizatoarea emisiunii Scenă și ecranul de la Radio România Cultural), iar pe afiș avem numele celor mai cunoscuți regizori romani, dar și ale unor creatori de teatru debutanți, voci ale noului teatru independent, actori de marcă și spectacole premiate.

Programul Festivalului include și anul acesta o premieră a Teatrului ‘Toma Caragiu’ din Ploiești, parte a programului său de promovare a tinerei generații. Regizorul Alexandru Mazgareanu semnează montarea piesei Job Interviews de Petr Zelenka, un text contemporan care abordează tema cinismului din showbiz, dar și din viața de zi cu zi. Creația decorului îi aparține lui Ștefan Caragiu, iar costumele Alexandrei Mazgareanu. Din distribuție fac parte Oxana Moravec, Paul Chiributa, Ioan Coman, Crenguța Hariton, Karl Baker, Irina Antonie și Alin Teglas.

Pentru mai multe detalii vă invităm joi, 20 octombrie, de la ora 11.00, în foyerul Teatrului, la o conferință de presă la care vor  fi prezenți, alături de conducerea Teatrului, selecționera Festivalului, doamna Raluca Rădulescu, și reprezentanți ai sponsorilor și partenerilor evenimentului.