„În căutarea tatălui pierdut” – omul din spatele artistului de geniu
19 February 2021
PORTRET: Actriţa italiană Giulietta Masina – 100 de ani de la naştere
22 February 2021

Festivalul Internațional de Film O’Clock propune cinci zile de călătorii virtuale cinematografice curajoase

Festivalul Internațional Film O’Clock promite cinci zile intense de filme de scurt și lung metraj din cinci țări participante – Lituania, România, Grecia, Egipt și Africa de Sud.

Competiția de scurtmetraj, cu cele 15 titluri noi, produse în ultimii doi ani, este completată de cinci filme clasice, emblematice pentru țările participante: Fata și ecoul (The Girl and The Echo), regia Arūnas Žebriūnas, 1964; Balanța, regia Lucian Pintilie, 1992; Zi liberă (Day Off), regia Vasilis Vafeas, 1982; Rugăciunea privighetoarei (The Nightingale’s Prayer), regia Henry Barakat, 1959’; Katrina, regia Jans Rautenbach, 1969.

“Cred că tocmai conceptul de program curatoriat va fi relevant în ceea ce privește tipul de filme pe care avem tendința de a arăta publicului nostru, în special cele clasice. Acest lucru va oferi o viziune mai extinsă asupra cinematografiei din diferitele țări în care se va putea vedea festivalul, cred că nu tot publicul știe care sunt comorile cinematografice ale altor țări” – Andrew Mohsen, delegat pentru Egipt.

Festivalul Internațional Film O’Clock propune spectatorilor transpunerea experienței de vizionare tipică sălii de cinema în mediul online, motiv pentru care filmele vor fi disponibile la o oră exactă, pentru un timp limitat, timpul petrecut împreună, chiar și în spații diferite, stând la baza conceptului festivalului.

Prima ediție a festivalului va începe sâmbătă, 27 februarie, iar biletele – disponibile online, în număr limitat – sunt puse în vânzare pe platforma Festival Scope.
Mai multe informații: www.FoC-IFF.com | office@FoC-IFF.com.