Săptămâna Filmului Maghiar, ediția a 10-a, 6-13 noiembrie 2016
2 November 2016
Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI Ce ştia satul de Ion Valjan
3 November 2016

Festivalul Internațional de Film Studențesc – HyperFest și-a desemnat câștigătorii ediției din 2016

În perioada 26 — 30 octombrie 2016, la Cinema Europa din București s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a HyperFest — International Student Film Festival, eveniment care s-a bucurat de un public numeros.

2Universitatea Hyperion, Paradox Film și Dinadins, în calitate de organizatori, au oferit pasionaților de film un program încărcat de lungmetraje, scurtmetraje, dar și masterclass-uri și workshop-uri tematice susținute de oameni reprezentativi din industria filmului: regie Ź—Napoleon Helmis, actorie — Dorotheea Petre, cea care a și prezentat ceremonia de deschidere, casting — Oana Bucur și Roxana Ioniță, scenaristică — Radu Nicoară, arta virtuală — Cristi Toporan, regizorul artistic al postului Digi24 și profesor la Univ. Hyperion, filmul amator.

În cele 5 zile de festival, cinefilii au vizionat ‘DUBLU’ — regia Catrinel Dănăiață, ‘SIERANEVADA’ — regia Cristi Puiu, ‘CÂINI’ — regia Bogdan Mirică, ‘AFACEREA EST’ — regia Igor Cobileanski, ’03.BYPASS’ — regia Napoleon Helmis, toate producții din 2016, și foarte multe scurtmetraje românești și internaționale realizate de studenți din 22 de țări.

3Totodată, în ultima zi de HyperFest a fost proiectat în premieră, în București, documentarul AGERPRES — ‘Descoperă România cu Peter Hurley’, iar oamenii veniți la cinema s-au declarat încântați de acesta, dar și de frumusețea țării noastre.

Scurtmetrajele calificate în competiția din acest an au fost foarte apreciate de juriul format din personalități ale cinematografiei românești și profesori ai Facultății de Arte Hyperion (Catrinel Dănăiață — regizor și profesor la Facultatea de Arte Hyperion, Pătru Păunescu — director de imagine, Anemona Niculescu — actriță și profesor la Facultatea de Arte Hyperion, Radu Potcoavă — regizor și scenarist, și Andrei Chiriac — regizor), iar cele mai bune au fost premiate.

La această ediție, au fost acordate premii la următoarele categorii: bpuh.hyperion.ro/premiile-hyperfest-2016-hyperfest-awards-2016.

Imagini de la HyperFest 2016 pot fi văzute în albumul foto facebook.com/pg/hyperfestfilmfestival/photos/?tab=album&album_id=1840028662883026 .

Intrarea la festival a fost liberă pentru publicul larg, iar evenimentul s-a bucurat de succes și datorită sponsorilor și partenerilor media care au susținut și promovat acest Festival internațional de film studențesc.
Sponsorii evenimentului: România Film, Uniunea Cineaștilor din România, Star Popcorn, Pepsi, Photo Spot, FORM.A, Baristo, New Road Events, Green Print, Sugar & Lime, Cinelab România, DroneWare.
Partenerii media: AGERPRES — partener media principal, Hyp TV, Hyperflash, Radio FX Net, Radio 3Net ‘Florian Pitiș’, România TV, 6 TV, Ultima Oră, Jurnalul Național, IQool, CineFAN, AaRC.