AUDIO – Vila Golescu – locul unde s-a filmat “Octav”
9 October 2017
Timishort 2017: Filmele nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film vin la Timișoara
9 October 2017

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii 2017

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii revine cu o sută, o mie, un milion de povești de peste mări şi țări!

Pinguini curioși, cuprinși de întrebări filozofice, muncitori care visează, din inima unui depozit, o călătorie în jurul lumii în 80 de cutii sau o poveste cu susul în jos, în care cuvintele scrise pe foi albe devin realitate – acestea sunt doar câteva dintre poveștile care vor putea fi urmărite pe scena Festivalului.

Desfășurată între 7 și 14 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului (FITC) reunește 22 de producții adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani, însumând peste 40 de reprezentații.

Realizate de artiști din 9 țări, spectacolele selecționate prilejuiesc întâlniri memorabile, vorbind despre diferențele dintre oameni, despre granițe și despre adaptare, producțiile alese aducând în atenția copiilor o diversitate de personaje și abordări.

Printre invitații acestei ediții se numără teatre și companii din Austria (Theater ASOU), Belgia (Compagnie GambaloTheater De Spiegel), Israel (Teatrul Nephesh תיאטרון הנפש דף ישן și Teatrul Elmina – תיאטרון אלמינא – Elmina Theater – مسرح المينا), Italia (Factory CompagniaLa Società della CivettaTeatro Testoni Ragazzi – La BaraccaTeatro Telaio), Polonia (Centrul de Artă pentru copii din Poznan – Centrum Sztuki Dziecka), Rusia (Teatrul Ceh – ЦЕХЪ театр), Spania (Date Danza – Danza Contemporánea;Markeliñe Compañia TeatroTeatre LaBú) și Suedia (Teater Tre).

FITC se bucură și de prezența unor trupe valoroase din țară: Teatrul Arlechino BrasovTeatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca și Mini REACTOR, programul fiind completat de o suită de producții din repertoriul Teatrului Ion Creangă.

Și publicul adult beneficiază de întâlniri și experiențe speciale. Pentru părinți, educatori și specialiști din domeniul teatrului pentru copii sunt programate workshop-uri, conferințe și laboratoare de parenting, dezbateri pe teme de interes în domeniul artelor spectacolului.

Festivalul se desfășoară la Teatrul Ion Creangă – Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23), cât și în alte teatre și centre culturale din Capitală: Teatrul de Comedie – Sala Nouă și Sala Studio, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Centrul Național al Dansului București și Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.