Născut în România – PETRU IUGA, profesor la Universitatea de Muzică şi Arte din Mannheim, Germania
6 September 2017
AUDIO București Mall așteaptă bucureștenii la seri de tango argentinian exuberant
6 September 2017

Festivalul International ‘George Enescu’ – Concertele zilei de 6 septembrie

De la ora 17, la Ateneul Român veți putea asculta Orchestra Filarmonicii Cehe, condusă de dirijorul Cristian Măcelaru și avândul solist pe violoncelistul Valentin Răduțiu. Programul include Suita nr.3 Săteasca de George Enescu, Concertul nr.1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici și Simfonia a VIII-a de Antonin Dvorak.

Tot în transmisiune directă veți putea asculta de la ora 20, la Radio România Muzical și Radio Români Cultural, și concertul de la Sala Palatului. Orchestra Română de Tineret și Corul Filarmonicii ‘George Enescu” se vor afla sub bagheta dirijorului Domingo Hindoyan. Pianistul Sergio Tiempo va interpreta Concertul nr.1 de Ludwig van Beethoven, iar tot din creația beethoveniană veți putea asculta Simfonia a IX-a, unde soliști vor fi soprana Anna Samuil, mezzosoprana Roxana Constantinescu, tenorul Stefan Vinke și baritonul Daniel Boaz. Corul va fi pregătit de Iosif Ion Prunner.

Compozitorul Sir James McMillan va primi titlul de Doctor Honoris Causa, în 6 septembrie 2017, la Universitatea Națională de Muzică din București.

La Aula Palatului Cantacuzino va concerta de la ora 17 Cvartetul Gaudeamus, care propune publicului lucrări de Anatol Vieru, Myriam Marbe și Ulpiu Vlad.

În Piața Festivalului Enescu de la ora 19 și 30 de minute, va evolua Ansamblul Musica Viva, iar de la ora 20.00, este propus proiectul ‘La vida loca’ al flautistului Matei Ioachimescu. De la ora 21, violonistul Alexandru Tomescu, bandoneonistul Omar Massa și pianista Sînziana Mircea vor interpreta opusuri de Astor Piazzola, Isaac Albeniz și Pablo de Sarasate.

Diana Joicaliuc are mai multe detalii: