Ce se vede la microscop?
26 February 2021
Trei titluri celebre din repertoriul universal, pe scena Operei Naționale București
28 February 2021

Festivalul Național de Literatură pentru copii „Ion Creangă” – cinci zile cu evenimente dedicate scriitorului

Festivalul Național de Literatură pentru copii „Ion Creangă” – care și-a propus încă de la prima ediție relansarea, din perspective noi, atractive, a interesului copiilor și adolescenților față de opera marelui clasic – se va desfășura în perioada 1-5 martie 2021. Evenimentul este oganizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași și se desfășoară concomitent cu seria de manifestări „Zilele Creangă”.

Cu prilejul aniversării lui Ion Creangă (1 martie 1837 – 31 decembrie 1889), ca în fiecare an, vor avea loc mai multe activități culturale și educative dedicate povestitorului, la Iași și în celelalte localități din program, însă, din cauza restricțiilor actuale, ele se vor desfășura, în parte, online.

Festivalul va debuta pe 1 martie, când va avea loc Colocviul „Ion Creangă al meu”: Bușteni – Chișinău (via Zoom), program online organizat împreună cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău. A doua zi, publicul este invitat la proiectul anual „Mărțișoare la Bojdeucă”, în cadrul căruia va avea loc vernisajul expoziției de sezon „Mărțișoare de călătorie”, dar și la Simpozionul „Ion Creangă: lumea lui și lumea noastră”.

Un spectacol literar-muzical dedicat povestitorului: „Vocea copilăriei eterne”: Iași – Orhei (via Zoom), „Ion Creangă – basmul care nu se termină niciodată”: Iași – Bălți, „Parada povestitorilor «Hai mai bine despre copilărie să vorbim»”, sunt alte evenimente organizate în cadrul festivalului în zilele următoare.

Programul complet al festivalului poate fi regăsit pe site-ul: www.muzeulliteraturiiiasi.ro.