DbutanT2021: s-a încheiat etapa de debut în dramaturgie și a fost stabilit programul pentru debut în regie
20 September 2021
Cinematograful ARTA repornește proiectoarele din 23 septembrie. Descoperă programul
20 September 2021

Festivalul #nevoiedeteatru

Festivalul #nevoiedeteatru organizat de Teatrul Vasilache în perioada 27 septembrie- 3 octombrie 2021 orele 18:00-21:00 se desfșoară la București.

Avem nevoie de teatru este un demers independent care a pornit din necesitatea existenței și prezenței actului cultural în spațiul românesc după o perioadă lungă de declin în urma pandemiei. În acest fel dorim să scoatem în evidență nevoia uriașă resimțită în plan cultural de a fi prezenți în lumea teatrului, fie ca spectatori, fie ca artiști interpreți, regizori, scriitori.

Pentru participarea la festival s-au înscris peste 30 de spectacole independente, respectiv peste 70 de reprezentanți ai artei teatrale din care am selectat 7 spectacole care le-am considerat potrivite intenției noastre.

Festivalul va avea invitați de onoare din breasla teatrului, personalități care pot reprezenta un model pentru generațiile următoare. Juriul va aprecia prestațiile artistice, latura teatrală, unicitatea personajelor, latura dramaturgică a spectacolelor selectate și alte calități puse în valoare scenic.

Spetacolele se vor susține de luni, 27 septembrie, până duminică, 3 octombrie, în intervalul de timp 19:00-21:00, la sediul Teatrului Vasilache din Str. Culmea Veche nr. 2, Sector 3, București. Intrarea va fi liberă dar se va face numai pe bază de rezervare în prealabil sau invitație.

Avem nevoie de teatru înseamnă că avem nevoie de parteneri care să ne susțină în demersul propus prin :prezență, articole, fotografii, jurnal de participare, comunicate, interviuri, podcast-uri sau orice alte forme considerați că ar aduce un plus parteneriatului nostru.

Avem nevoie de tot sprijinul media pentru că, prin comunicare, putem stârni interesele pentru arta teatrală. Am pornit în acest demers nefiind finanțați de către nicio instituție de stat. Vrem să ducem la bun sfârșit campania astfel încât să ne atingem scopul propus și anume: să creștem și să îndeplinim nevoia de teatru.