Noi ateliere într-o nouă ediție de festival PUPPETS OCCUPY STREET – Dystopia Edition!
25 August 2021
Artistul Răzvan Mazilu va fi prezent alături de artiști străini într-o conferință de presă specială în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2021
25 August 2021

Festivalul Puppets Occupy Street are loc între  25 august – 01 septembrie 2021

 

Pentru al VIII–lea an, Craiova devine timp de 8 zile scena internațională a artei animației, unde peste 100 de artiști independenți din 10 de țări vor crea o atmosferă specială pentru publicul de toate vârstele.

 

Festivalul Puppets Occupy Street are loc între  25 august – 01 septembrie 2021, este organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova.

 

Este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate, aducând la un loc companii de teatru private și artiști independenți din țară și din străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat.

 

Festivalul Puppets Occupy Street cuprinde evenimente ca: spectacole, ateliere de creație, concerte, expoziții, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice, etc., desfășurându-se simultan în mai multe zone ale orașului. Punctul forte îl reprezintă cele două parade cu păpuși supradimensionate și care alegorice.

 

Festivalul se adresează tuturor categoriilor de public, evenimentele fiind gratuite.

Un interviu realizat de Madalina Corina Diaconu