Încep proiecțiile Caravanei TIFF la Iași
12 July 2017
Școala Micilor Exploratori se încheie cu două evenimente speciale
12 July 2017

Festivalul Vacantei-Drumul lui Fat Frumos

Fundatia ABRACADABRA, Teatrul National pentru Copii cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si avind ca parteneri media TVR  va oreganiza in perioada iulie –septembrie Festivalul itinerant de Vacanta –Drumullui Fat Frumos.

Sunt Magicianul Povestilor si va invit sa pornim pe Drumul lui Fat- Frumos! Cu siguranta ne vom intilnii cu Zmei si Vrajitoare. Muma Padurii va fi si ea prezenta. O vom salva pe fata Genarului si vom trece peste tarimul Scorpiei si Gheonoaiei. Ne asteapta multe aventuri si peripetii si cine stie ,poate o sa ajungem si in tara Tineretii fara Batrinete si a Vietii fara de Moarte.

Pe unde trece acest drum?- o sa intrebati

Deacamdata am aflat ca in sudul Moldovei, mai exact la Bacau, se afla Ileana Cosinziana care trebuie salvata. Drumul lui Fat Frumos a fost lung si eroul nostrum sa oprit si linga cetaea de la Mangalia pe faleza Marii Negre. Prietenul sau Calul sa oprit sa adapat la poalele cetatii Rupea.

Nu o sa credeti dar la Filiasi unde drumurile se despart Scorpia si Gheonoaia au vrut sa-I opresca din drum dar Fat Frumos le-a biruit si a pornit-o pe calul sau inaripat spre Tigu Jiu. Daca a ajuns si in tara Tineretii fara Batrinete….. vom afla dac pornim la drum.

Cine este Fat Frumos dar Calul Nazdravan dar Ilenele Sinziene?

Sunteti chiar voi dragi copii. Veti fi alesi sa deveniti eroii buni din povestile Romanilor pe intreg parcursul  Festivalului de Vacanta –Drumul lui Fat Frumos.

Pornim la drum pe 29 iulie la ora 11  din frumoasa Gradina de povest a Televiziunii Romane.