Revine „Cinemateca pentru toţi” cu Cristian Tudor Popescu
14 June 2017
#FITS2017 ziua a 6-a
15 June 2017

Fii parte din povestea FITS 2017!

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ajuns la a XXIV-a ediție, s-a creat și a crescut cu ajutorul comunității, al oamenilor care iubesc artele spectacolului sau au învățat să le iubească fiind spectatori la evenimentele festivalului din sălile de spectacol ori din stradă.
Raluca Rădulescu:


Campania „Fii parte din poveste”, derulată de FITS prin Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, a însemnat câteva săptămâni de căutare a unui actor printre oamenii obișnuiți, care să joace un rol în spectacolul „Sărbători fericite”, după texte de Neil LaBute, în regia lui Cristian Juncu. Doritorii s-au înscris în competiție interpretând un text pus la dispoziție de organizatori, iar zece dintre ei au fost selectati pentru a fi prezentați în fața juriului format din Președintele FITS, Constantin Chiriac, împreună cu actorii din distribuție, Adrian Matioc, Ofelia Popii, Cendana Trifan și Marius Turdeanu și regizorul spectacolului.

Decizia juriului a venit după o lungă deliberare, toți cei zece finaliști potrivindu-se, din perspective diferite, caracteristicilor rolului pregătit de regizorul Cristian Juncu. Câștigătoarea se numește Raluca Cristina Cornea și este elevă în clasa a XII-a la un liceu din București.

„Am încercat să interacționăm în primul rând cu tinerii, pentru că ei sunt speranța oricărei comunități. Fiecare dintre noi și-a dorit măcar o dată să fie mai bun, mai bogat, mai înțelept. Pe scenă, timp de câteva minute (sau câteva ore), un actor poate să revendice acel mic strop al creației divine pe care-l avem fiecare din noi. Am fost încântați de cei care s-au înscris și de finaliștii noștri și felicităm din inimă câștigătoarea, pe care abia așteptăm s-o vedem pe scenă în timpul FITS 2017”, spune Constantin Chiriac, Președintele FITS.

Campania s-a derulat exclusiv în mediul online și a avut ca scop identificarea unui actor neprofesionist – nu actor sau student la actorie – care să primească un rol în spectacolul naționalului sibian, pentru reprezentația din cadrul FITS 2017, programată în 12 iunie. Startul s-a dat în 6 aprilie 2017, de la ora 12:00, înscrierile au durat până pe 21 aprilie 2017, iar decizia juriului a fost anunțată pe 26 mai.

Agenția Teatrală funcționează până la finalul festivalului după un nou program
Accesul publicului la evenimentele programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: 29 mai – 2 iunie, de la ora 9:00 – 20:00; sâmbătă și duminică, 3 și 4 iunie, de la ora 10:00 – 15:00, iar din 5 până în 18 iunie, agenția funcționează în intervalul 9:00 – 20:00. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.