ZileleTeatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani
10 October 2018
Regizoarea Cătălina Buzoianu – decorată de Președintele României
10 October 2018

Filme premiate la Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam și Sitges – la #HipTrip2018!

S-au pus în vânzare biletele pentru cea de-a 5-a edițe HipTrip Travel Film Festival.

Cea de-a 5-a ediția a HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de filmd e călătorie din România va avea loc anul acesta în perioada 11-14 octombrie la Cinema Elvire Popesco. Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro.

8 filme din întreaga lume, premiate la festivaluri internaționale precum Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam și Sitges vor ajunge în premieră în fața publicului din România în perioada 11-14 octombrie, la Cinema Elvire Popesco.

Deschiderea oficială a HipTrip Travel Film Festival va avea loc joi, 11 octombrie, de la ora 20,00, cu filmul filmat Trei vârfuri / Three Peaks, câștigătorul Variety Piazza Grande Award la Locarno în 2017. Cel de-al doilea film de lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil, filmul aduce în discuție un subiect pe cât de sensibil, pe atât de ofertant: dificila integrare a copiilor dintr-o uniune anterioară într-un cuplu nou.

Din selecția Berlinale2018, HipTrip aduce la București Viața haotică a lui Nada Kadić / The Chaotic Life Of Nada Kadić, o poveste emoționantă despre realția dintre o mamă și fiica ei, desfășurată de-a lungul unei călătorii pline de peripeții prin Bosnia și Herțegovina.

Vineri, 12 octombrie, de la ora 18,00, la Cinema Elvire Popesco.

Premiat cu Mențiunea Specială pentru Cel mai bun documentar la Berlinale, filmul brazilian Fost șaman / Ex-Shaman spune povestea unui membru al tribului brazilian Paiter Surui, fost șaman care, încercând să-și vindece semenii, se confruntă cu ostilitatea unui preot creștin și a spiritelor pădurii, care sunt mânioase că le-a dat uitării.

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 18,00, la Cinema Elvire Popesco.

Pentru cei mici și nu numai, HipTrip a pregătit două filme pentru copii:

Lup și Oaie / Wolf and Sheep este inspirat de paginile unui jurnal încă nepublicat și urmărește comunitățile de păstori dintr-o zonă inaccesibilă a Afganistanului, în care lupii sunt la fel de importanți ca oile. Filmul a fost premiat la Cannes 2016 cu Premiul C.I.C.A.E. al Secțiunii Quinzaine des Réalisateurs. Din secţiunea Generation Kplus, Berlinale 2018 la București va putea fi văzut Cleo&Paul / Allons enfants, o aventură poetică, văzută prin ochii unor copii de 3 ani, Cleo și Paul care, pierduți în paris, se caută unul pe celălalt.

Cele două filme se pot vedea sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 11,00, la Cinema Elvire Popesco.

Selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs la Cannes 2017, Marlina Ucigașa în patru acte / Marlina the Murderer in Four Acts este un ”melanj iscusit de film de gen și de sensibilitate arthouse” (Variety), un thriller indonezian despre Marlina, proaspăt devenită văduvă, își duce zilele în singurătate în inima dealurilor izolate de pe o insulă indoneziană . Într-o zi, membrii unei găști îi calcă pragul. Dorința lor e să profite de ea și să-i golească curtea de animale. Pentru a se apăra, decide să-i ucidă, apoi pornește într-o călătorie care o duce spre propria ei emancipare.

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 20,00.

Câștigătorul Premiului pentru Debut la Rotterdam IFF 2018, Azougue Nazaré va rula duminică, 14 octombrie, de la ora 18,00. În Nazaré da Mata, un orășel din Pernambuco, Brazilia, tinerii nu țin rap battle-uri, ci se războiesc în samba. Cultura afro-braziliană a maracatu-ului, spectacol de dans și muzică, are rădăcini în epoca slaviei. Un pasor local consideră, însă, că această tradiție e opera Necuratului.

HipTrip 2018 se va încheia cu o călătorie prin segmentul marocan al munților Atlas, alături de un șeic muribun și doi bandiți. Mimoze / Mimosas este câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Semaine de la Critique de la Cannes 2016 și va fi văzut în România duminică, 14 noiembrie, de la ora 20,00.

Biletele pentru filmele din cadrul HipTrip pot fi achiziționate de aici: https://bit.ly/2QtPTlw

HipTrip Travel Film Festival” este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Filmele incluse în programul Hip Trip Travel Film Festival nu aduc obligatoriu în prim­plan o anumită destinație, ci ilustrează într­o formă artistică ideile de „călătorie” și „explorare”, oferindu­i spectatorului cea mai bună sursă de inspirație pentru a se transforma dintr­un turist într­un călător și explorator și făcându­l să-­și dorească să descopere lumea altfel.

Pentru detalii suplimentare urmăreşte site-ul http://hiptrip.ro şi http://facebook.com-hiptrip.ro.

Organizatori: Asociația Maia & Triptago

Sponsor Principal: Batexpert Franța

Partener strategic: Institut français de Bucarest

Inițiator proiect: Fundația OVI

Un eveniment recomandat de Radio Guerrilla.

Parteneri media: Zile și Nopți, life.ro, noizz.ro, Ziarul Metropolis, festivalier.ro, movienews.ro, aarc.ro