Concert de Crăciun al Operei Comice pentru Copii
16 December 2016
TUDOR AARON ISTODOR, actorul din „FIXEUR”, selectat în cadrul SHOOTING STARS la BERLINALE
16 December 2016

Filmul “Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, selectat în competiția oficială a Berlinalei

Filmul “Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiția oficială a celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie) și va putea fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie, la scurt timp după premiera internațională.

După ce a câștigat “Ursul de Aur” cu pelicula “Poziția copilului”, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un nou film ce explorează dinamica celor mai importante relații din viața unui om. “Ana, mon amour” este analiza unei povești de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate și delicate momente din evoluția unui cuplu, arată sursa citată.

Personajele principale, Toma și Ana, se cunosc în facultate, se apropie rapid și încep o relație de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma își asumă rolul de protector necondiționat. Deși pare să dețină controlul asupra relației, ani mai târziu el se trezește gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înțelege, forțându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Conform regizorului, filmul nu explorează erodarea relației lui Toma cu Ana, ci mai degrabă imposibilitatea de a construi în mod corespunzător o relație.

Rolurile principale sunt interpretate de către Mircea Postelnicu și Diana Cavallioti. Cunoscută publicului pentru rolurile sale din “Amintiri din epoca de Aur — 2” și din serialele de televiziune “Cu un pas înainte” și “O săptămână nebună”, actrița Diana Cavallioti se află la prima sa colaborare cu regizorul Călin Peter Netzer.

Potrivit sursei citate, revelația acestui film este Mircea Postelnicu, care odată cu prestația sa din filmul “Ana, mon amour” marchează primul său rol principal într-un lungmetraj, după ce a jucat în piese de teatru precum: “Biloxi Blues” (regia: Iarina Demian), “One nite stand” (regia: Dan Vasile), “Revanșa” (regia: Vlad Cristache) și “Cum vă place” (regia: Vlad Cristache).

Alături de cei doi în film evoluează Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tănase, Vasile Muraru, Tania Popa și Igor Caras Romanov.

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu și Iulia Lumânare și a fost inspirat de romanul “Luminița, mon amour” scris de Cezar Paul Bădescu. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul și sound design-ul îi aparțin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer și Oana Iancu.

“Ana, mon amour” este al patrulea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer. El a semnat regia filmelor: “Maria” (2003), premiat la prestigiosul Festival de la Locarno, “Medalia de onoare” (2009), care a câștigat Premiul Silver Alexander la Salonic și “Poziția copilului” (2013), care în perioada lansării sale cinematografice a deținut recordul pentru cel mai mare succes de box office al ultimilor 15 ani.

“Ana, mon amour” este o producție Parada Film în co-producție cu Augenschein Filmproduktion (DE) și Sophie Dulac Productions (FR).

Distribuit în România de Freeman Entertainment, filmul va putea fi văzut în premieră pe marile ecrane, din 3 martie, anul viitor.

AGERPRES