#podcastRRC: Alteritatea cu toate sensurile ei – În dezbatere la Radio România Cultural de Ziua Mondială pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare
20 May 2020
TIMPUL PREZENT – Fond UE de relansare economică
21 May 2020

Finanțare de 200.000 de dolari pentru programe de siguranță online și activități conexe destinate profesorilor și copiilor din România

ONG-ul românesc Adfaber a primit de la compania Google o finanțare de 200.000 de dolari pentru a concepe și derula programe de siguranță online și activități conexe destinate profesorilor și copiilor. Scopul proiectului este acela de a-i ajuta pe elevii români, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, să devină “cetățeni online conștienți și responsabili”.

Proiectul finanțat prin divizia de proiecte filantropie a Google, Google.org, se va derula timp de un an și este potrivit lui Alin Chiriac, fondatorul Adfaber, cel mai frumos program organizat până acum și cu cel mai mare impact asupra copiilor.
Cât de interesați sunt elevii români să învețe programare, cât de mult înțeleg ei că tehnologia le poate schimba viața și ce presupune acest proiect de siguranță online?


Interviu cu Alin Chiriac, fondatorul Adfaber, realizat de Andra Petrariu.