Cum sunt valorificate cercetările din domeniul ştiinţelor spaţiale
4 July 2018
Azi la Radio România Cultural: Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe
5 July 2018

Fluturii exotici au ajuns la Muzeul Antipa. 

Expoziția de fluturi exotici vii, adăpostită de sera din grădina Muzeului, ii invita pe vizitatori să admire o serie de specii remarcabile de fluturi, printre care fluturele împărat (Morpho peleides), fluturele cap-de-bufniță de bananier (Caligo eurilochus) și fluturele coada-rândunicii-de-smaragd (Papilio palinurus).
Expoziția „Fluturii exotici aterizează în oraș” reprezintă o modalitate inedită de a cunoaște îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant. Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea acestor exponate vii ne atrag atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate în mediul lor natural, prin măsuri specifice. Expoziția va rămâne deschisă publicului până la data de 16 septembrie 2018.
Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari şi de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani au accesul gratuit în expoziție.

Cu detalii Lidia Laic:

In plus, Muzeul vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă, oferind un bilet comun în valoare de 15 lei pentru copii, studenți și pensionari și 20 lei pentru adulți, pe baza căruia pot fi vizitate ambele expoziții temporare deschise în cadrul Muzeului: „Fluturii exotici aterizează în oraș” și „Venin – Frumuseți de neatins”.