FNT ON AIR la Radio România Cultural: “Portretul Doamnei T.” de Ana-Maria Bamberger
25 October 2018
Cineastul ucrainean Oleg Senţov, recompensat de Parlamentul European cu premiul Sakharov, „pentru libertatea de gândire”
26 October 2018

FNT ON AIR la Radio România Cultural: Exploziv de Elise Wilk

Radio România continuă seria secţiunilor ON AIR ale Festivalului Naţional de Teatru printr-o excepțională selecție radiofonică, difuzată în perioada 19-29 octombrie 2018, la Radio România Cultural. Pe frecvențele din toată țara și pe www.radioromaniacultural.ro, veți putea asculta spectacole ce vor reprezenta alternativa radiofonică a unor montări aflate în selecţia finală a festivalului, dar și spectacole care au fost laureate, de-a lungul anilor, cu premii UNITER sau cu premii internaționale.

Vă invităm să rămâneți până tărziu în noapte pe frecvențele Radio România Cultural, căci sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 0.00, veți asculta trei spectacole radiofonice premiate la New York, incluse în selecția secțiunii ON AIR a Festivalului Național de Teatru, la Radio România Cultural. Primul va fi Exploziv de Elise Wilk. Piesa este destinată publicului tânăr, iar regizorul Mihnea Chelaru revine la dramaturgia Elisei Wilk și explorează dimensiunea sonoră a acestei reinterpretări în cheie contemporană a mitului Bacantelor. 

Va urma Pisica verde, tot de de Elise Wilk, spectacol care a primit SILVER WINNER la New York Festivals Radio Program & Promotion Awards 2016, regia Mihnea Chelaru, si Over the Rainbow scenariul şi regia: Mihnea Chelaru şi Ion Andrei Puican, laureat cu  BRONZE WINNER la aceeași competiție.