STARTUL FESTIVALULUI NAȚIONAL DE TEATRU 2018 SE DĂ ASTĂZI, ÎN NOUL HUB FNT
19 October 2018
Centenar: Sub semnul Coroanei Regale. Coroana Regală a României înnobilează prin prezență a 28-a ediție a Festivalului Național de Teatru
20 October 2018

FNT ON AIR la Radio România Cultural – Hamlet de Shakespeare

Radio România continuă seria secţiunilor ON AIR ale Festivalului Naţional de Teatru printr-o excepțională selecție radiofonică, difuzată în perioada 19-29 octombrie 2018, la Radio România Cultural. Pe frecvențele din toată țara și pe www.radioromaniacultural.ro, veți putea asculta spectacole ce vor reprezenta alternativa radiofonică a unor montări aflate în selecţia finală a festivalului, dar și spectacole care au fost laureate, de-a lungul anilor, cu premii UNITER sau cu premii internaționale.

Hamlet de Shakespeare, în regia lui Adrian Pintea este spectacolul pe care îl puteţi asculta în două părţi, sâmbătă 20 octombrie şi duminică 21 octombrie, în ambele zile de de la ora 14.00, în cadrul secțiunii ON AIR a Festivalului Național de Teatru, la Radio România Cultural. Spectacolul a avut premiera în anul 2004, Adrian Pintea asumându-și și rolul principal. Era binecunoscută de altfel interpretarea sa de pe scena Teatrului Național din Craiova, în 1997, în regia lui Tompa Gábor, Hamlet fiind rolul pe care l-a considerat ‘’un adevărat cutremur’’. La radio, Adrian Pintea i-a mai distribuit, printre alții pe: Mircea Albulescu, Claudiu Bleonţ, Mihai Constantin, Ion Pavlescu, Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Valentin Uritescu, Doru Ana, Dan Condurache.