FNT ON AIR la Radio România Cultural – Migraaaanţi sau Suntem prea mulţi pe nenorocita asta de barcă
21 October 2018
Teatrul Mic are o nouă sală de spectacole
22 October 2018

FNT ON AIR la Radio România Cultural – Levantul lui Mircea Cărtărescu

Radio România continuă seria secţiunilor ON AIR ale Festivalului Naţional de Teatru printr-o excepțională selecție radiofonică, difuzată în perioada 19-29 octombrie 2018, la Radio România Cultural. Pe frecvențele din toată țara și pe www.radioromaniacultural.ro, veți putea asculta spectacole ce vor reprezenta alternativa radiofonică a unor montări aflate în selecţia finală a festivalului, dar și spectacole care au fost laureate, de-a lungul anilor, cu premii UNITER sau cu premii internaționale.

Epopee postmodernă, Levantul lui Mircea Cărtărescu relatează călătoria dinspre Levant spre București a unui tînăr revoluționar, care, cu ajutorul unui mic grup de prieteni -un pirat, un inventator, un francez, o tînără căuzașă- reușesc să înlăture domnitorul fanariot din București. O călătorie plină de umor pe care Gavriil Pinte a avut inspirația de a o transpune radiofonic într-un spectacol laureat cu Premiul UNITER pentru „Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic”, realizat în anul 2003. Vă invităm să îl ascultați pe luni 22 octombrie, de la ora 00.00, in cadrul secțiunii ON AIR a Festivalului Național de Teatru,  la Radio România Cultural. 

După Levantul, in cadrul in cadrul secțiunii ON AIR a Festivalului Național de Teatru va urma Metamorfoza, scenariu original de Ion Andrei Puican, inspirat după nuvela omonimă de Franz Kafka, spectaco laureat cu SILVER WINNER la New York Festivals Radio Program & Promotion Awards 2014.