Tehnologia de gazeificare a deșeurilor – soluție, posibilă, pentru valorificarea gropilor de gunoi
22 April 2019
„CURĂȚENIA” MINȚII LA CEAS DE SĂRBĂTOARE
23 April 2019

FOND România la Conferinței la nivel înalt „Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă”

Săptămâna trecuta, mai exact marți, 16 aprilie a.c, la București a avut loc Conferinței la nivel înalt „Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă”, organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al prim-ministrului României, în colaborare cu Ministerul de Externe.

Sesiunea a adunat peste 80 de participanți din Uniunea Europeană, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic și Asia Centrală, care împărtășesc aceeași nevoie de a-și extinde parteneriatele pentru cooperare și de a participa la consultări pentru îmbunătățirea procesului de implementare al Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. La finalul sesiunii, concluziile grupurilor de lucru au fost prezentate în sesiunea plenară de către Ștefan Cibian, Președinte FOND România.

FOND România, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (http://www.fondromania.org/), a sprijinit organizarea sesiunii dedicate societății civile din cadrul Conferinței

Totodată, FOND România se află în plină campanie de promovare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, prin intermediul celor 6 organizații membre, ce implementează până la finalul lunii iunie activități de informare în toată țara.

Acțiunile fac parte din proiectul EU Presidency și contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra Agendei 2030.

Cele 6 organizații își desfășoară activitatea în diferite regiuni ale României astfel că efectul de multiplicare al campaniei are un potential major! Este vorba despre: Fundația Noi Orizonturi, Cercetașii României, Provobis, Centrul pentru Resurse Civice, Fundația Progress și APDD-Agenda 21.

Ultimele noutăți referitoare la aceste campanii, sunt aduse mai aproape de public prin intermediul unui Podcast cu invitați din rândul organizațiilor mai sus menționate. Puteți asculta primele două episoade pe canalul FOND România.

Proiectul “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de platforma finlandeză pentru dezvoltare Fingo, platforma FOND România, platforma croată CROSOL și CONCORD, Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare (www.presidency.concordeurope.org) .

Suntem în plină campanie de promovare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, prin intermediul celor 6 organizații membre FOND ce implementează până la finalul lunii iunie activități de informare în toată țara. Acțiunile fac parte din proiectul EU Presidency și contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra Agendei 2030, spune Adela Rusu, director FOND România, invitată, astăzi, la emisiunea Știința în cuvinte potrivite, îndialog direct cu Corina Negrea.

Legenda foto – Deschiderea sesiunii dedicate societății civile, Csilla Lőrincz – șef de birou al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și Ștefan Cibian – Președinte FOND România

Sursa foto 1 – FOND România

Sursa foto 2 – http://www.fondromania.org/