Food Evolution - Cum decidem cum să ne hrănim?
27 Septembrie 2017, 09:44
Puţine teme pot declanșa dezbateri atît de aprinse ca ingineria genetică. Profitînd de lipsa de educaţie știinţifică a publicului, presa tabloidă și filmele de serie B au creat o adevărată psihoză în jurul acestui subiect, noţiuni precum "mutant" sau "clonă" căpătînd o aură sinistră. Într-adevăr, este mai ușor să însăminţezi frică, decît știinţă.
Cu ocazia Bucharest Science Festival 2017 veţi avea posibilitatea să vedeţi în premieră documentarul Food Evolution și să purtaţi o discuţie prin Skype cu scenaristul și producătorul lui, Trace Sheehan.
Cînd: Joi, 28 septembrie 2017, între 19:00 și 20:30
Unde: Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38, București
RSVP: office@asur.ro pînă joi, 28 septembrie 2017, 15:00
Food Evolution, în regia lui Scott Hamilton Kennedy (nominalizat la Premiul Oscar pentru documentarul The Garden) și avîndu-l drept prezentator pe Neil deGrasse Tyson, face apel la știinţă și pune în discuţie ideile preconcepute despre organismele modificate genetic.
În documentar, experţi, activiști, cercetători și fermieri își găsesc locul în dezbatere în încercarea de a face lumină într-un domeniu în care se împletesc știinţa și ideologia, politica și afacerile.
Proiecţia filmului va fi urmată de o dezbatere la care va participa Dr. Frank Shotkoski, specializat în managementul proiectelor de biotehnologie, invitat al Ambasadei Statelor Unite la București, Val Vâlcu, ziarist şi medic şi Florin Șoptică, cercetător, specialist în nutriţie şi lector asociat la UMF Carol Davila. Moderatorul evenimentului va fi Corina Negrea, jurnalist de știinţă la Radio România Cultural.
Evenimentul face parte din European Biotech Week și se desfășoară cu sprijinul Asociaţiei AgroBiotechRom.