A apărut un nou număr al SAVANTGARDE!
19 March 2018
#raportuldegarda.ro
20 March 2018

Gala MERITO ediția a 3-a, premiază excelența în învățământ

 Pentru a treia oară consecutiv, Asociația Romanian Business Leaders a desemnat cei buni 11 profesori și educatori, din întreaga țară.

Peste 200 de antreprenori și șefi de companii din România au premiat şi aplaudat la scenă deschisă 11 dascăli excepționali din învățământul preuniversitar, în închiderea primei zile a Romanian Business Leaders Summit, care are loc la București în perioada 15-16 martie 2018. Este al treilea an consecutiv când Romanian Business Leaders (RBL) îi recunoaște public pe profesorii valoroşi din România, în cadrul Galei Proiectului MERITO. La evenimentul din acest an, desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, liderii din business au premiat câte un profesor de limba și literatura română, matematică, biologie, limba engleză și filosofie, şi, în premieră, câte unul de muzică, educaţie tehnologică, doi profesori de chimie şi primul educator MERITO. Cei 11 dascăli vin din toate colțurile țării, de la sat și de la oraş, de la Oradea, Băişoara (județul Cluj), Gura-Roşiei (județul Alba), Miercurea Ciuc sau Curtea de Argeş până la Galaţi, Buzău, Focşani, Târgu Mureş sau Bucureşti.
Profesorii MERITO au un alt fel de a face lucrurile şi o vocaţie aparte de a se dedica elevilor lor. Sunt oameni ca Anda Culişir, Doru Căstăian, Iulia Sfetcu- Măndăşescu,  Narcisa Moncea, Mariana Mera,  Ana-Maria Rusu,  Aniţa Luncan, Briena Stoica,  Costel Gheorghe, Margit Dénes,  Mihaela Nicolae.
Cu prilejul Înaltului Patronaj acordat evenimentului, Preşedintele României a transmis un mesaj, prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat – Departamentul Educație și Cercetare, menţionând:
”Am convingerea că, dincolo de schimbarea produsă pentru elevii lor, profesorii premiați  în cadrul Galelor MERITO contribuie la creșterea calității și încrederii în sistemul de învățământ românesc. Ei ne arată că pasiunea și implicarea pot crea un mediu plăcut și propice învățării, că există școli unde elevii vin fericiți la ore și pleacă mai bine pregătiți pentru provocările vieții.”

Reportaj

Realizator Mihaela Ghiță