Ce legătură există între creier și imunitate?
22 February 2017
ACOLADE – Exprimarea orală și aventura cunoașterii sunt temele abordate de Ștefan Borbely și Mircea Flonta
22 February 2017

Gala Merito premiază cei mai iubiți profesori

Avantpremieră la evenimentul care se va desfășura în data de 2 martie, la Hotel Marriot din București
 
Gala Merito este o inițiativă pornită de la un grup de 50 de antreprenori, care au decis să aducă în față  și să premieze profesorii exemplari, aceia care schimbă Romania în bine pentru eternitate.
”Românii cred că, pentru a avea un sistem de educație mai bun, „dascălii ar juca un rol mai important decât dotările școlilor, manualele, directorii sau inspectorii”, potrivit studiului de percepție „Imaginea Profesorilor” realizat de Mercury Research în martie 2015, pentru Fundația Romanian Business Leaders (FRBL) – See more at: http://www.proiectulmerito.ro/comunicat-de-presa-2-iunie-2015/#sthash.fBFk5t4l.dpuf
Românii mai consideră că doar 39% dintre profesori practică această meserie din vocație și doar o treime din cadrele de învățământ din România reușesc să formeze caracterul și moralitatea copiilor.
Proiectului MERITO  își propune creșterea aprecierii publice pentru meseria de profesor. Este al doilea an consecutiv când vor fi premiați 10 profesori, aleși din cele 200 de propuneri  făcute. Sunt profesori din învățământul preuniversitar public, de la învățământul antepreșcolar până la învățământul postliceal,  care sunt încă în activitate, fără funcții de conducere în școală. Cele mai îndrăgite discipline, și profesorii premiați anul acesta sunt: istoria, filosofia, biologia, fizica, informatica dar și limba română și engleză.
Gala Merito va avea loc pe data de 2 martie, la Hotel Marriot în București.
Proiectul Merito este o inițiativă a Fundației Romanian Business Leaders (RBL) care numără peste 300 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape doi ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile EDUCAȚIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE și BUNEI GUVERNĂRI.
Interviu cu Cosmin Chiriță – managerul Proiectului Merito