Greii muzicii uşoare româneşti: ALEXANDRU JULA şi IONEL MIRON
6 March 2019
Folclor balcanic și jazz contemporan în concertul JAZZANITZA din 14 martie, DE LA ARTIST IN RESIDENCE
6 March 2019

Galeria Eastwards Prospectus devine Gaep

  • De la înființarea sa, în 2014, galeria a evoluat dinspre prezentarea unor artiști valoroși din Europa de Est înspre consolidarea unui program internațional. Noul nume reflectă această dezvoltare.

Gaep

Str. Plantelor 50, București

gaepgallery.com|#gaep

Galeria Eastwards Prospectus devine Gaep, ca urmare a evoluției programului său înspre unul internațional. Fondată în 2014, pornind de la ideea de a identifica și a prezenta publicului artiști valoroși din Europa de Est, galeria are acum un program de expoziții în care se regăsesc artiști contemporani din diverse părți ale lumii.

„Programul nostru s-a schimbat în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu artiști și curatori din toată lumea și a participărilor la târguri internaționale de artă”, spune Andrei Breahnă, Managing Partner și cofondator, alături de Raluca Șoaita, al galeriei. „În 2014, la revenirea în București după câțiva ani petrecuți la Paris, am hotărât să ne concentrăm activitatea pe Europa de Est, știind că numărul galeriilor de artă contemporană în regiune era încă relativ redus. Apoi, de-a lungul anilor, am avut ocazia să cunoaștem artiști care provin sau trăiesc în diverse părți ale lumii. Am fost prezenți la tot mai multe târguri internaționale de artă. Și am ajuns la o concluzie deconcertant de simplă: toți artiștii și toate galeriile respiră același aer. Treptat, am inițiat colaborări cu artiști din afara Europei de Est și am acumulat aproape 20 de participări la târguri internaționale. Gaep este expresia acestei noi realități. Noul nume ne oferă un cadru flexibil pentru programul galeriei, care este acum unul internațional. În același timp, ne-am dorit ca numele să transmită, succint și modern, continuitatea ce există în activitatea și în misiunea galeriei, de a contribui la dezvoltarea scenei de artă.”

Gaep reprezintă artiștii Răzvan Anton, Pavel Brăila, Vlatka Horvat, Ištvan Išt Huzjan, Sebastian Moldovan, Damir Očko și Raluca Popa și prezintă lucrări de Radu Cioca, Felipe Cohen, Željko Jerman, Tania Mouraud, Marilena Preda Sânc, Mircea Stănescu și Ignacio Uriarte. „O parte dintre artiștii cu care colaborăm în prezent, precum Felipe Cohen și Tania Mouraud, nu sunt originari din Europa de Est, în timp ce alții, ca Vlatka Horvat și Ištvan Išt Huzjan, chiar dacă s-au născut într-o țară din regiune, trăiesc și lucrează în alte părți ale lumii. Toți expun și sunt apreciați de un public internațional”, explică Andrei Breahnă.

În cei patru ani și jumătate de activitate, galeria a prezentat 22 de expoziții personale și de grup, în sediul său de pe strada Plantelor 50, București, și a participat la târguri internaționale precum Artissima (Torino), miart (Milano), ARCOmadrid (Madrid), Loop Art Fair (Barcelona) și Viennacontemporary (Viena).

Prima expoziție sub numele Gaep va fi un solo show al artistului Ištvan Išt Huzjan. Intitulată Debris, expoziția personală se va deschide pe 13 martie și se va desfășura pe ambele etaje ale galeriei.

Despre Gaep

Gaep este o galerie de artă contemporană cu un program vibrant de expoziții dedicate unor valori confirmate din arta internațională, precum și unor artiști în afirmare, ale căror lucrări au o putere de fascinație la nivel internațional. Înființată în 2014, de Andrei Breahnă (manager cultural și colecționar de artă) și Raluca Șoaita (arhitect și colecționar de artă), galeria are un spațiu versatil de expunere, care permite organizarea simultană a două expoziții sau desfășurarea uneia de amploare pe două niveluri.