George Topîrceanu 135 – activități dedicate poetului, la evenimentul „Baladă pentru chiriașul grăbit”
18 March 2021
Avanpremiera Festivalului de conferințe „Despre lumea în care trăim” 2021
18 March 2021

Gaudeamus de primăvară: celebrarea poeziei la Editura Casa Radio

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie.

Sâmbătă, 20 martie, de la ora 11.30, dăm cortina la o parte pentru Poezie: A fost un timp când vă spuneam şi vouă. Poeme rostite la Radio (2002) de Emil Brumaru, o antologie ce înregistrează, de-a lungul deceniilor şi epocilor creatoare, destinul literar al celui mai senzorial poet al literaturii române. Criticul literar Cosmin Ciotloş, poetul-prieten Şerban Foarţă şi istoricul literar Bogdan Creţu vor evoca experienţa unică a întânirii cu poezia şi cu vocea şi rostirea poetului Emil Brumaru.

Duminică, 21 martie, de la ora 11.30, îi oferim un dar poeziei, chiar de ziua sa! Vă invităm la o dezbatere în jurul audiobook-ului Urechea vorbitoare semnat Ion Stratan, apărut la Editura Casa Radio în Colecția Biblioteca de Poezie Românească, un volum (carte+CD) care oferă cititorilor poeme rostite la Radio între anii 1992-1997. Dezbaterea îi aduce alături pe colegii de generație: poeții Florin Iaru și Bogdan Ghiu și criticul Călin-Andrei Mihăilescu. Moderator: Daria Ghiu.

Evenimentele vor fi transmise pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România.

Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro. Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfășoară exclusive on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro. Albumele pot fi achiziționate la preț de producător la www.edituracasaradio.ro.