Dramaturgie contemporană la Reactor
14 January 2021
100 de zile. 100 de povești. 100 de țări – un tablou care reflectă spiritul omului care trece prin vremuri dure
14 January 2021

Gianina Cărbunariu, manager: „Oamenii își doresc să participe la evenimente teatrale, la experiențe teatrale”

Teatrul Tineretului Piatra Neamț rămâne #SafeSpoTT și în 2021 și continuă proiectul de teatru educațional început în 2017, care își propune să îi atragă și să îi fidelizeze pe cei mai tineri dintre spectatori. De data asta, însă, scena devine… fațada laterală a clădirii TT.

Dar să nu uităm de proiecte. Teatrul Tineretului îi invită pe autorii și autoarele de texte dramatice, precum și pe tinerii regizori și regizoare, să experimenteze și să imagineze un spectacol pornind de la acest spațiu neconvențional.

Prima etapă constă în Concursul de Dramaturgie „Corneliu-Dan Borcia”, în intervalul 12 ianuarie – 1 aprilie. Spre deosebire de edițiile anterioare, în acest an pot participa autori și autoare de toate vârstele! De aceea sunt așteptate texte nou-nouțe, nepublicate și nemontate, care să se adreseze spectatorilor de 6-9 ani sau 10-14 ani. Primele trei texte, în ordine valorică, vor fi publicate în volum la Editura LiterNet. Textele sunt așteptate până joi, 1 aprilie 2021, pe adresa ttliterar@gmail.com.

Cea de-a doua etapă începe în data de  7 aprilie. Odată cu anunțarea textului câștigător, va fi lansat și concursul de proiecte pentru tineri regizori și cel pentru echipa de asistenți. Proiectele sunt așteptate până pe data de 7 mai. Proiectul regizoral selectat de același juriu va fi anunțat pe 17 mai, iar din luna iunie începe deja repetițiile!

Un interviu cu regizoarea Gianina Cărbunariu, managerul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, despre proiectele pentru 2021, realizat de Raluca Rădulescu pentru emisiunea „Scena și ecranul” difuzată zilnic la Radio România Cultural.