Astăzi se lansează Colecția Eugen Doga – 11 CDuri!
17 January 2018
În direct astăzi la OAZA DE MUZICĂ Gabriel Bebeselea, despre înregistrările deja încheiate pentru noul album enescian
18 January 2018

“Gingaşa şi tandra mea fiară” EUGEN DOGA, în direct la Radio România Cultural!

Celebrul compozitor EUGEN DOGA a fost invitatul Sorinei Goia astăzi, în Oaza de muzică. Interviul precede cea mai importantă lansare de CD-uri din activitatea compozitorului. În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român găzduiește lansarea colecției de CD-uri muzicale Eugen Doga- Eterna – Muzica de colecție pe ritmuri universale.
Eugen Doga a scris în 1976 valsul celebru pentru filmul Gingaşa şi tandra mea fiară, inclus în patrimoniul UNESCO drept una dintre capodoperele secolului XX.
 

La  1 martie 2017 compozitorul Eugen Doga a fost celebrat cu prilejul  împlinirii vârstei de 80 de ani, de aceea, până la 1 martie 2018, timp de un an, Republica Moldova sărbătorește Anul Eugen Doga.Pentru a-i elogia realizările profesionale, compozitorul a fost invitat să susțină numeroase concerte, în cadrul cărora au fost interpretate lucrări muzicale inspirate de versurile poetului Mihai Eminescu.Eugen Doga este membru titular al Academiei de Științe a Republicii Moldova, membru de onoare al Academiei Europene de Științe și Arte, Cavaler al Ordinului Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Steaua României, în grad de ofițer.