Poiana Mărului, un colţ de rai în inima munţiilor
14 March 2020
ILUSTRATE DIN CUBA – Zidul de apărare al Havanei
28 March 2020

Golful Ha Long (Vietnam) – Tărâmul dragonilor

O dantelă de insule de forme și dimensiuni diferite, stânci de calcar care se ridică din apele de culoarea smaraldului precum niște turnuri de apărare, unele acoperite cu vegetație specifică junglei, altele ascunzând peșteri misterioase, alături de satele plutitoare ale pescarilor – această imagine de carte poștală este a Golfului Ha Long, considerat una dintre minunile naturale ale Asiei.

Legenda spune că insulele ascuțite care răsar din apele Golfului nu sunt altceva decât vârfurile cozii și coama unui mare dragon transformat în piatră.

Un adevărat muzeu geologic sub cerul liber, tărâmul dragonilor a fost decor pentru producții cinematografice, precum ”Indochina”, filmul din 1992, cu Catherine Deneuve în distribuție sau ”Tomorrow Never Dies” / ”Imperiul zilei de mâine”, filmul din seria James Bond realizat în 1997. De asemenea, se pare că Golful Ha Long i-a inspirat regizorului James Cameron decorul pentru ”Avatar”.

Pentru peisajul marin remarcabil, sculptat de natură, Golful Ha Long a fost inclus din 1994 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Realizator: Dana Pitrop