Straluciri metalice la Lucia Trifan
9 November 2017
Arhitecturi suprapuse
23 November 2017

Grafica romanească 2017

Grafica Romaneasca 2017, eveniment aflat anul acesta la a VI-a editie ne pune in tema cu cele mai recente cautari ale plasticienilor in zona graficii de sevalet. Cu peste 100 de participanti si circa 200 de lucrari expuse in cele doua largi spatii ale Galeriei Caminul Artei, evenimentul demonstreaza ca Salonul, cu deschidere nationala a capatat o vizibilitate extraordinara in cadrul plasticienilor.
Prin urmare, manifestarea, coordonata de artistul Ioan Cuciurca arata statutul graficii la momentul actual. Cu certitudine, o spunem cu regret si chiar ingrijorare, tehnicile gravurii clasice pierd teren, in fata printului digital si al tehnicilor mixte.
Panotarea expozitiei, cum se va vedea din succesiunea imaginilor in clip – a fost pe simeza un dinamism interesant, toti artistii fiind foarte bine pusi in evidenta prin cele 2 ori 3 lucrari cu care, in general s-a participat.
Dificultatea obtinerii fondurilor financiare prin proiecte, fara de care catalogul nu ar fi existat a pus in pericol pentru o vreme, realizarea Salonului!
Depasirea impedimentelor a avut ca rezultat un eveniment vizual de exceptie care lasa in urma lui, un material tipografic bine gandit, un catalog -sursa de documentare pentru toti cei care isi vor dori sa observe ori chiar sa aprofundeze, fenomenul graficii contemporane.

Roxana Pasculescu