Vaccinează-te până pe 16 mai și Curtea Veche Publishing îți oferă o carte! Maraton-suport cu participarea scriitorilor
11 May 2021
Vlad Zografi în dialog cu Cristian Tudor Popescu despre apariția și crizele noilor teorii în știință
11 May 2021

“Haiku siberian” – roman grafic din Lituania

Ne bucurăm să anunțăm apariția unui titlu de excepție în portofoliul Editurii Frontiera:

Haiku siberian, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cufamilia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa în 2017 și a adunat premii literare importante.

Povestea micului Algis începe într-o dimineață din anul 1941, când în sătucul în care trăiește sosește armatasovietică. Soldații bat cu furie în ușile oamenilor și le dau tuturor 10 minute să se suie în trenul care ducespre Siberia. În graba plecării, Algis reușește să ia cu el un album de fotografii, câteva mere și pe gâscanulMartin.

“Povestea lui Algis este o poveste adevărată – și nu doar pentru că Algis este tatăl autoarei, ci și pentru căexperiențe precum cele trăite de deportații în Siberia nu pot fi inventate. Ceea ce s-a întâmplat cu omenireaîn secolul XX bate orice ficțiune. Faptul că acest recurs la istorie vine sub forma modernă a romanului grafic mi se pare o alegere extrem de inspirată. Așa ar trebui să fie spusă istoria – nu ca o lecție plicticoasă, ci ca un cutremur vizual și narativ.” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera

Cartea Haiku siberian are 240 de pagini și prețul de 59 lei. Cartea este disponibilă pe siteul editurii șiîn librăriile partenere.

Despre Editura Frontiera

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ autorilor și ilustratorilor români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsi pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.