Dependența de jocuri video
24 September 2021
Noul an universitar îi aduce pe studenți la cursuri în  3 scenarii de funcționare
28 September 2021

I Clasă – modele moderne de predare și proiecte educaționale

Mirela Tanc, profesor nominalizat în Top 50 la “Global Teacher Prize” vine azi la I Clasă pentru a ne împărtăși câteva dintre metodele de succes pe care le aplică la clasă.
Școala Româno-Finlandeză ERI din Sibiu este una dintre cele 6 școli-pilot din țară. Ce înseamnă acest lucru pentru profesori și elevi, ce cred părinții despre acesta mod de predare-învățare aflăm de la Elena Lotrean, fondator al școlii.

Copiii cu dificultăți senzoriale, care sînt nevoile lor în școală și în societate, cum pot fi combătute marginalizarea și stereotipurile legate de acești copii. Asociația Asistența Pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21 a lansat un proiect de advocacy și informare în legătură cu drepturile copiilor cu deficiențe de auz și vedere. Vorbim azi despre ”Vocea noastră contează”, un proiect care și-a propus să facă auzită la propriu, vocea acestor copii.

Un adolescent din Spania a fost internat timp de 2 luni pentru dependență de jocuri video. Este aceasta o boala și dacă da, cum poate fi tratată și mai ales prevenită?  Ne va răspunde la intrebari Florin Alexandru, analist comportamental.

Azi la I Clasă, cu Lidia Laic