Modele ale fantasticii (partea a II-a)
30 January 2020
Buletin Cosmic nr. 60
31 January 2020

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 21.10- 22.00

Sursa foto: https://staff.ki.se/people/gabspu

Invitată – Gabriela Spulber, doctor în științe medicale, medic geriatru în Clinica de geriatrie a Spitalului  Universitar Karolinska din Stockholm.

Gabriela Spulber este absolventa a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, promotia 2003.

A obtinut doctoratul în aprilie 2012 la Universitatea Finladei de Est, campusul Kuopio în cadrul programului European BiND Marie Curie sub indrumarea prof. Hilkka Soininen. 

Locuiește la Stockholm din august 2004 și activează ca cercetător în Divizia de geriatrie clinică a Institutului Karolinska și ca medic geriatru la Clinica de geriatrie a Spitalului Universitar Karolinska. Lucrează în special cu pacienți cu probleme de memorie și cu diverse alte comorbidităti. Are foarte multi studenti pe care ii introduce în geriatrie și boli de memorie.  
Este căsătorită cu Ștefan Spulber, medic și antreprenor în domeniul dispozitivelor medicale, Departmentul de Neuroștiințe al aceluiași Institut Karolinska și are doi baieti, Alexandru si Petru. 

Diaspora. Dincolo de granițe, pe toate frecvențele Radio România Cultural dar și pe www.radioromaniacultural.ro, între 21.10- 22.00, realizator Corina Negrea