Dimensiunea științifică a artei: Marian Zamfirescu – Lumina purtătoare de informație
25 March 2021
Dimensiunea științifică a artei: Filmul de weekend – I Origins (2014), scenariul și regia: Mike Cahill
26 March 2021

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 25 martie 2021 – ”Revoluția” ARN mesager 

sursa foto Arhiva personala Crina Petec Călin

Invitată – Crina Petec Călin, dr. în biochimie medicală, cercetător senior în studii clinice în cadrul companiei Icone, München, Germania (https://www.iconplc.com/).
Crina Petec Călin este absolventă a Universității Bucuresti, Facultatea de chimie, specializarea chimie fizica și a unui masterat cu tema ”Presiuni partiale ale gazelor in fluide biologice”.
Între 1996 – 2010 a fost doctorand – asistent universitar la Facultatea de Medicina ”Carol Davila” din Bucuresti, catedra Biochimie iar între 1998 și 2002 a avut o bursă doctorală la Grenoble CEA, Franta. Tema doctoratului său – “ADNul si leziunile oxidative ale acestuia în functțe de vârstă”.
A urmat, apoi (2003 – 2005), un post-doctorat l(Anatomie III) la Facultatea de Medicină a Universității Göthe din Frankfurt am Main, Germania (tema: Apoptoza celulara).
Timp de doi ani, între 2008 și 2010, a lucrat cu dr Heinrich Haas, actual vicepreședinte BioNTech, la dezvoltarea unui nou citostatic prin tehnici nanometrice, principiul de funcționare fiind cel care a stat și la baza dezvoltării vaccinului Pfizer/BioNTech pe bază de ARN mesager al acestei companii.
Din anul 2011, este cercetator în studii clinice, Senior Clinical Research Associate,  la ICON Clinical Research din München, Germania și invitată, în această seară, la emisiunea Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe, pe toate frecvențele Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, 21.10-22.00, realizatoare Corina Negrea.