Despre cel mai bun roman al anului 2017 de la RomCon, cu autoarea lui
11 October 2018
Azi la Radio România Cultural: Idei în nocturnă – Diaspora
11 October 2018

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granite

Invitată în această seară – Raluca Mihăescu, dr. în epidemiologie genetică și psihiatru la spitalul Catharina din Eindhoven, Olanda.

Raluca Mihăescu este absolventă a Universității de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, promoția 2001 și, din octombrie 2017, psihiatru în secția de psihiatrie a spitalului Catharina din Eindhoven.

A urmat rezidențiatul de psihiatrie, specializarea psihiatria de adulți, la spitalul universitar Erasmus din Rotterdam. ”Expertiza mea este legata de comorbiditatea psihiatrică – somatică si psihiatria peri-partum”, spune Raluca Mihăescu. ”Pe lângă aspectele clinice sunt interesata de cercetarea științifică. In 2013 am susținut teza de doctorat “Genetic risk prediction for common diseases: methodology and applications” în cadrul departamentului de Epidemiologie al Erasmus Medical Center, Rotterdam. In 2018 am continuat activitatea de cercetare pe baza colaborării cu Universitatea Aarhus din Danemarca, unde am făcut un studiu genetic al tulburărilor psihiatrice post-partum.”

Redactor Corina Negrea