Dimensiunea științifică a artei – Ce se întâmplă când nevăzutul devine vizibil?
16 January 2020
Pastila antistresADHD – tulburare cu deficit de atenție/hiperactivitate
17 January 2020

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe

Sursa foto - Arhivă Andrei Faraon

Invitat – Andrei Faraon, profesor de fizică aplicată la California Institute of Technology, Caltech, Pasadena, California, Statele Unite ale Americii.

Pe toate frecvențele Radio România Cultural dar și pe www.radioromaniacultural.ro, de la 21.10 la 22.00. Redactor Corina Negrea

Andrei Faraon a facut of parte din studiile universitare la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București (1999-2001), pe care le-a terminat la Caltech în anul 2004. Doctoratul în Fizica Aplicată l-a obtinut în anul 2009 la Universitatea Stanford din California, unde a investigat dispozitive optice bazate pe fizica cuantica si nano-tehnologii. 

Dispozitiv fabricat în laboratorul condus de Andrei Faraon care acționează ca o memorie quantică. Sursa foto Arhiva Andrei Faraon

După doctorat a lucrat în cercetare la compania Hewlett Packard. 
Din 2012 profesează la Caltech, unde conduce un laborator de cercetare specializat pe optică cuantică și nano-tehnologii. 
A  publicat peste 70 de articole științifice cu peste 7500 de citări (Google Scholar). În anul 2018 a primit medalia Adolph Lomb a Societății Americane de Optică, distincție care se acordă unei persoane la început de carieră, cu contribuții importante în domeniul opticii. 

Sursa www.google.com